Velofollies 2025

Wyseure verdedigt zondag zijn leidersplaats in Superprestige

Wyseure verdedigt zondag zijn leidersplaats in Superprestige

Zondag 20 oktober 2024 zal voor altijd een speciale plaats hebben in de herinnering van Joran Wyseure. De West-Vlaming triomfeerde in eigen gouw in de Superprestige Ruddervoorde, zijn eerste veldritzege bij de profs.

Zijn team Crelan-Corendon blikt samen met Joran terug "Deze zomer won ik de profkoers van Ruddervoorde op de weg. Vorige week dacht ik eraan terug. Hoe mooi zou het zijn om ook de cross hier te winnen, fantaseerde ik. Een unieke dubbel, toch? Dat mijn fantasie werkelijkheid zou worden, daar hield ik eigenlijk weinig rekening mee. Maar zie, ik heb het gewoon gedaan."

Wyseure schitterde als belofte op het WK in de Verenigde Staten en zette sindsdien al mooie stappen. "Begin 2022 werd ik al wereldkampioen bij de beloften. Dat was misschien nog meer onverwacht en met dat mooi regenboogshirt daaraan verbonden, schat ik die titel misschien nog iets hoger in. En vorig jaar pakte ik zilver op het BK in Meulebeke in een wedstrijd die ik mee kleurde. Dat gaf me al het gevoel dat ik een stap had gezet. Dan is dit de volgende, denk ik."

Maar Joran houdt de voetjes op de grond "Overroep die zege ook niet. Ik heb niet het gevoel dat ik nu al naast jongens als Vanthourenhout, Sweeck of Iserbyt sta. Daarvoor moet er nog meer regelmaat in mijn resultaten komen. Maar deze pakken ze me alvast niet meer af."

(lees verder onder de foto)
RUD_6233 podium heren.jpg (229 KB)

Na de podiumceremonie, passage in feesttent en even tijd voor de fans, was er tijd voor de familie

"Na nog een bezoekje aan mijn trotse grootvader, zijn we naar huis gereden en hebben we de cross nog eens herbekeken op tv, samen met mijn mijn ouders, vriendin Lissa en haar ouders. Plezant, ja. En ook vreemd om vast te stellen dat ik het half koers moeilijk had om te volgen."

Na het heuglijke weekend kan de focus naar het volgende . "Zondag in Overijse mag ik zowaar mijn leidersplaats in de Superprestige gaan verdedigen. Dat zal een beetje onwerkelijk voelen..."

Na Overijse volgt al snel het EK. "Alweer een doel. Ook daar in Spanje ga ik het allerbeste van mezelf geven."

Fotocredits TFoto - bron reactie: Team Crelan Corendon klik

Uitslagen SP Ruddervoorde klik hier




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!