Velofollies 2025

Jurgen Mettepenningen reageert na de straf van Eli Iserbyt

Jurgen Mettepenningen reageert na de straf van Eli Iserbyt

Jurgen Mettepennigen verstopt zich niet makkelijk. Ook zondag niet toen we hem vroegen om een reactie naar aanleiding van de straf van Eli Iserbyt.

"Ik kan begrijpen dat mensen de schorsing terecht vinden. Het was immers heel erg wat er gebeurde. Ik ga het dan ook niet goed praten. Want zoiets mag niet gebeuren. Anderzijds was het een reactie van Eli op iets wat hij eerder te horen kreeg van Ryan Camp. De enige twee die echt weten wat er vooraf gebeurde zijn zij beiden. En ik geloof mijn renner. Er zijn woorden gevallen die echt niet mooi zijn en die kwetsend waren. Beiden hebben zich ondertussen naar elkaar verontschuldigd. Dat is het belangrijkste.", legt Jurgen Mettepenningen uit.

Andere meningen zijn volgens de ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal niet van tel. "Die vind ik inderdaad overbodig. Het tijdstip van de schorsing was echter heel bizar. Pas zaterdagochtend kregen we te horen dat hij geschorst wordt. Dat is lastig om aan Eli uit te leggen. Mentaal weegt zoiets door. We hadden ook nooit te horen gekregen dat er nog een verdere straf zat aan te komen. En nogmaals, ik begrijp dat er een sanctie volgde. Maar het tijdstip en de wijze van communicatie is volledig fout. Waarschijnlijk hebben de commentaren van verschillende mensen uit het veldritmilieu de UCI nog doen besluiten om iets te doen. Ze vergeten dan wel de gevolgen voor de renner. Het ging om een Exact Cross, en men schorst hem ook voor een wedstrijd die telt voor de Superprestige. Meteen mag Eli een kruis maken over dit klassement. Vijftien punten maak je nooit meer goed.",

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

 




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!