Velofollies 2025

Kermiscross Ardooie - traditioneel op donderdag

Kermiscross Ardooie - traditioneel op donderdag

Op donderdag is het opnieuw tijd voor de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie. Deze internationale veldrit staat al voor de 29ste keer op de kalender. Traditiegetrouw is het geen gemakkelijke opdracht voor de organisatoren om een topdeelnemersveld samen te stellen. Niet omdat het financieel niet kan, wel omdat een aantal toppers nu eenmaal keuzes maakt. Zelfs zo vroeg in het seizoen.

"Toch hoor je ons niet klagen", weet organisator Jochen Demeyere. "Alle belangrijke regionale renners zijn wel degelijk van de partij. Er is het favorietenduo Eli Iserbyt- Michael Vanthourenhout van Pauwels Sauzen-Bingoal maar jongens als Joran Wyseure, titelverdediger Gerben Kuypers, Jens Adams, Lander Loockx en Felipe Orts worden op dit specifieke parcours belangrijke uitdagers."

"Daarnaast investeren we dit jaar ook in de jeugd", vertelt Demeyere. "Voor beloften als Yorben Lauryssen, Arne Baers, Kay De Bruyckere, Seppe Van Den Boer, Viktor Vandenberghe, Wies Nuyens, Robbe Marchand en een pak andere youngsters is de Kermiscross een ideale gelegenheid om eens te testen wat ze al waard zijn tegen wereldtoppers als Iserbyt en Vanthourenhout."

"Bij de vrouwen is Ceylin del Carmen Alvarado, winnares van de Wereldbeker en zaterdag nog tweede in Beringen, de topfavoriete. Marion Norbert-Riberolle, Manon Bakker, Denise Betsema en Alicia Franck worden haar belangrijkste rivales.", aldus de organisator.

Info Kermiscross klik hier

Bron reactie: organisatie Kermiscross Ardooie - fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!