Velofollies 2025

Lennes Jacobs mocht in Beringen terugblikken op een mooie wedstrijd

Lennes Jacobs mocht in Beringen terugblikken op een mooie wedstrijd

Met winnaar Mats Vanden Eynde, Arthur Van Den Boer (2de) en Giel Lejeune (3de) bestond het volledige podium in Beringen bij de juniores uit renners uit Vlaams-Brabant. Maar er was nog een Belg die kon terugblikken op een mooie wedstrijd. Lennes Jacobs uit Wuustwezel werd immers vijfde.

"Ik had graag nog wat dichter geëindigd, maar bij de start schoot ik uit mijn klikpedaal en was ik meteen op achtervolgen aangewezen", doet Jacobs zijn verhaal. "Jammer, want ik denk wel dat anders misschien wel bij de koplopers had kunnen aanpikken."

De renner uit Wuustwezel kende al een goed seizoensbegin. "Ik begon in Duitsland aan het seizoen en werd er meteen derde. Nadien volgde er nog een tweede plaats in de Kleebergcross. Je hoort me dus niet klagen."

(lees verder onder de foto)

BER_3410.jpg (599 KB)

Jacobs, die uitkomt voor het WAC-team, is de jongere broer van Ieben die uitkomt bij de beloften. "Ik ben in het tussenseizoen zowel groter als sterker geworden. Dat was ook wel nodig. In december word ik immers zeventien jaar. Het parcours van het BK in Heusden-Zolder is iets wat me aanspreekt. Hopelijk heb ik er een goede dag. Verder hoop ik op enkele wereldbekerselecties. Maar laat ons niet te snel van stapel lopen. Het seizoen is nog lang. Laat me maar eerst bevestigen in Essen. Daar begint Ieben trouwens ook aan zijn crossseizoen.", aldus Lennes.

Volledige uitslag klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!