Velofollies 2025

Crelan-Corendon voorgesteld

Crelan-Corendon voorgesteld

Bank en verzekeraar Crelan én reisorganisator Corendon blijven de hoofdpartners van het veldritteam Crelan - Corendon. Het Italiaanse Alé wordt nieuwe kledijpartner voor de komende jaren.

"Het is een waar genoegen om dit veelbelovende veldritteam aan te kleden", zegt Alé CEO Alessia Piccolo. "Veldrijden is een van de meest veeleisende wielerdisciplines en kleding is een centraal onderdeel bij het presteren. Voor het team hebben we zeer technische kleding ontwikkeld, geschikt voor alle bewegingen: zowel in het zadel als tijdens de loopfases willen we dat de atleten zich in maximaal comfort alleen maar hoeven te focussen op het presteren."

Versterking

Met Sara Casasola (24) werd het team voor dit seizoen extra versterkt. Sara is niet alleen regerend Italiaans kampioene, de voorbije winter pakte ze ook brons op het Europees kampioenschap en finishte ze als zesde op het WK in Tabor. Sara tekende een overeenkomst met het team voor drie CX-seizoenen! "En of ik zin heb in de start van dit veldritseizoen", glundert de Italiaanse. "Ik weet nu al zeker dat ik hier in de ideale omgeving ben terechtgekomen om mijn allerbeste niveau te bereiken. Ik mik op een goed seizoen en wil mijn nieuwe kleuren graag tonen aan de buitenwereld met een paar mooie resulaten."

Contractverlengingen

Hebben verlengd voor de komende twee CX-seizoenen: Laurens Sweeck - Emiel Verstrynge - Manon Bakker - Inge van der Heijden - Marion Norbert Riberolle - Xaydee Van Sinaey

Heeft verlengd voor de komende drie CX-seizoenen: Joran Wyseure

"Toen ik twee jaar geleden de stap naar dit team zette, leidde dat meteen tot winst in de Wereldbeker. Twee jaar later is het wederzijdse vertrouwen intact, zowel van het team en haar sponsors naar mij toe, als omgekeerd. Dat voelde fijn en heeft me snel doen beslissen hier minstens twee jaar langer te blijven. Ik hoop straks opnieuw mee te doen voor de prijzen.", aldus Laurens Sweeck

0perationeel manager Thomas Sneyers: "Onze vrouwen behaalden vorige winter vijf tv-overwinningen. Niet evident als je een winter lang moet opboksen tegen WorldTour-talenten als Van Empel, Pieterse en Alvarado. Vandaar de focus op het verlengen van onze overeenkomsten met Marion Norbert-Riberolle - als Belgische, Inge van der Heijden, Manon Bakker en Xaydee Van Sinaey. Allemaal vrouwen die vorig jaar een stap zetten en de toekomst voor zich hebben. Marion kan Sanne Cant opvolgen als Belgisch kampioene. Dat is een doel op zich."

"Met een contractverlenging nog voor de start van het nieuwe seizoen willen we ook Laurens Sweeck, onze kopman bij de mannen, vertrouwen geven. Intussen kunnen Joran Wyseure en Emiel Verstrynge rustig verder groeien in zijn schaduw, al bewezen zij vorige winter al dat ze wat in hun mars hebben. We geloven dat ook zij nog een stap gaan zetten."

"Ik denk dat we mogen zeggen dat Crelan-Corendon als team bijzonder sterk in de breedte is en blijft. We beschikken over een kern met een mix van ervaring en van aanstormend talent. En dat geeft onze ‘jongeren’ ook de kans om te presteren, zonder meteen zelf elke week in de spotlights te staan. Een visie die ook onze partners delen."

"We zien elk jaar groei en geloven dat we in de komende seizoenen het toonaangevende team kunnen worden. We merken dat het voor de WT-renners bij mannen en vrouwen moeilijker wordt om weg en veld te combineren en de ruimte die daardoor valt willen wij innemen.”, aldus Sneyers

Team 2024-2025

Ploegleider: Kris Wouters

Elite dames: Manon Bakker (Nl) Sanne Cant (Bel) Sara Casasola (Ita) Marion Norbert-Riberolle (Bel) Inge van der Heijden (Nl)

Elite heren: Witse Meeussen (Bel) Laurens Sweeck (Bel) Toon Vandebosch (Bel) Emiel Verstrynge (Bel) Joran Wyseure (Bel) Vrouwen U23: Xaydee Van Sinaey (Bel) Mannen

U23: Aaron Dockx (Bel)

Fotocredit TFoto - bron reacties: Crelan Corendon





Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!