Velofollies 2025

Intermarché-Wanty lijft talentvolle Keije Solen in

Intermarché-Wanty lijft talentvolle Keije Solen in

Keije Solen sluit zich aan bij Intermarché-Wanty. Hij zal deze winter met Charles Liégeois Roastery CX in het veldrijden en vanaf 2025 met Wanty-ReUz-Technord op de weg gaan rijden.

Naast zijn zilveren medaille als tweedejaars junior op het WK in Tabor behaalde Solen nog dertien andere podiumplaatsen in het veldritseizoen 2023-2024, waaronder het hoogste schavotje in Beringen en Diegem

Op de weg zette de 18-jarige Nederlander ook grote stappen en won hij een etappe in de Côte d'Or Classic, eindigde als hij vierde in het Nederlands Kampioenschap, vijfde in de GP Rüebliland en werd hij een vaste waarde in het Nederlandse nationale team, geselecteerd voor evenementen zoals Eroica Juniors en de recente Europese kampioenschappen.

De talentvolle jongeman zal zijn debuut in zijn nieuwe kleuren maken met Charles Liégeois Roastery CX tijdens de Exact Cross in Essen. Hij versterkt het team 2024-2025 onder leiding van Bart Wellens, dat bestaat uit Thijs Aerts, Julie Brouwers, Kevin Kuhn, Gerben Kuypers en Lauren Molengraaf.

(lees verder onder de foto)
DIE_9851.jpg (195 KB)

Keije Solen: "Nadat ik met Bart Wellens had gesproken, besefte ik dat de beste optie was voor mijn carrière om bij hem en Intermarché-Wanty te tekenen. Het lijkt me de perfecte plek waar ik als renner kan groeien. Het project om jonge talenten te ontwikkelen sluit perfect aan bij mijn ambities. Ik kan mijn progressie op de weg voortzetten met Wanty-ReUz-Technord en het veldrijden combineren met Charles Liégeois Roastery CX. Ik wil laten zien wat ik kan en zoveel mogelijk leren met een gevarieerd wedstrijdprogramma, want ik wil over twee jaar een professioneel wielrenner worden. Ik ken mijn landgenoten Lauren Molengraaf en Wouter Toussaint al en heb zo al banden bij beide teams. Mijn ultieme droom is om ooit mee te doen aan de Tour de France, wie weet ooit met het Intermarché-Wanty-shirt."

Bart Wellens (sportief directeur Charles Liégeois Roastery CX): "Keije is een zeer veelbelovend jong talent, dat we volgen sinds hij Nederlands kampioen werd. We beseften al snel dat hij buitengewoon talent had, wat hij op het Wereldkampioenschap in Tabor liet zien. Hij is ook geselecteerd voor het nationale team op de weg voor prestigieuze wedstrijden in de juniorencategorie, wat een bewijs is van een potentieel dat hij ook op dit gebied kan ontwikkelen. Keije is zeer nauwgezet, constant gefocust op wielrennen en altijd op zoek naar verbetering. Het is een temperament dat ik waardeer, kenmerkend voor een goede renner. Sinds de oprichting van ons veldrijdteam hebben we altijd toegewijd gewerkt aan de ontwikkeling van jonge renners onder 23 en we zijn blij zo'n getalenteerde renner te mogen verwelkomen in ons team. Hij zal zich binnen ons team kunnen ontwikkelen en veel leren van onze professionele renners."

Kevin Van Melsen (sportief directeur Wanty-ReUz-Technord): "Keije heeft in het afgelopen jaar indrukwekkende prestaties geleverd. Afgelopen winter onderscheidde hij zich als een van de beste veldrijders ter wereld in de juniorencategorie. Het is duidelijk dat hij groot potentieel heeft. We hebben gemerkt dat renners die uit het veldrijden komen vaak ook op de weg uitblinken, en er zijn veel voorbeelden hiervan op het hoogste niveau. Ook al is zijn ervaring op de weg momenteel beperkt, we kunnen een veelbelovende toekomst op de weg verwachten gezien wat hij al heeft bereikt. Kijk bijvoorbeeld naar zijn prestaties in de Grand Prix Rüebliland, een etappewedstrijd in Zwitserland, waar hij zich onderscheidde als een van de beste jonge renners en vijfde in het algemeen klassement eindigde. Hij is een nieuwe aanwinst voor Wanty-ReUz-Technord en samen zullen we al zijn kwaliteiten benutten en hem helpen vooruit te komen."

Fotocredits TFoto - tekstbron: Team Wanty Gobert





Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!