Laura Verdonschot brengt de 'verwachte ?' vier overwinningen mee uit Groot-Brittannië

Laura Verdonschot brengt de 'verwachte ?'  vier overwinningen mee uit Groot-Brittannië

Vier wedstrijden gereden, vier overwinningen. Dat was de conclusie voor Laura Verdonschot na een weekje crossen in Bradford (Groot-Brittannië). Op de terugweg namen we contact met haar op.

Laura, als we heel eerlijk zijn en de namen van de tegenstanders bekeken in de uitslag had het ons meer verbaasd als je niet gewonnen was.

Verdonschot : "Ik kan je daar in volgen. Tenminste dat de overwinningen logisch zijn. Anderzijds is het niet zo evident. De wedstrijden werden gereden op een zeer snelle omloop. En die omloop is dan nog eens iets totaal anders dan we in België gewoon zijn. Wat maakt dat anderen zo lang mogelijk in mijn wiel probeerden te rijden. Bovendien besef ik ook wel dat de verwachtingen bij iedereen waren dat ik met vier zeges huiswaarts zou keren. Minder was niet goed."

Waarom ben je daar eigenlijk gaan crossen ? Gezien je niveau van het vorige seizoen moet je toch niet bang zijn voor punten en je startpositie?

Verdonschot : "Daar vergis je u toch wel in. Net omdat ik ook in het vorige seizoen veel punten wist te behalen in Spaanse crossen deed ik er nu goed aan om deze crossen mee te pikken en te winnen. Anders zou ik wel wat punten en plaatsen verliezen. Bovendien leek het me ideaal om die week als een soort van stage te voorzien. Tussen de wedstrijden ben ik steeds goed blijven trainen. Zowel duurtrainingen als looptrainingen stonden op het programma. Komt er ook bij dat ik iemand ben die toch wel wat wedstrijdritme nodig heeft. Ook daarvoor was het een ideale week."

Je komt niet aan de start in Beringen. Maar trekt in die periode net als vorig jaar naar de Spaanse zon. Hoe komt het ?

Verdonschot : "Beringen is niet echt iets voor mij. Zeker bij regen kunnen de afdalingen zeer gevaarlijk zijn. En al weet ik dat je u als crosser overal kan blesseren, ik ga er geen risico's nemen. Om dezelfde reden laat ik ook het WK gravel links liggen. Dan las ik liever nog een extra stage in Spanje in. Het seizoen zal immers nog lang en zwaar genoeg zijn.", luidt het bij Laura

Tekst Lieven Verheyen -  Fotocredit Hendrik Biegs / team De Ceuster -Bouwpunt

WhatsApp Image 2024-09-24 at 20.03.47.jpeg (276 KB)

zie ook klik hier

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!