Suzanne Verhoeven amuseert zich in haar nieuwe functie bij het Essec Cycling Team

Suzanne Verhoeven amuseert zich in haar nieuwe functie bij het Essec Cycling Team

Geen Suzanne Verhoeven meer op de fiets. Maar toch blijft de wielersport een belangrijke rol vervullen in haar leven. Sinds enige tijd nam ze immers de rol van ploegleidster op bij het pas opgerichte Essec Cycling Team.

"Onze ploeg bestaat uit Lies'l Schevenels, Laure Huybrechts en Alexe De Raedemaeker", geeft Verhoeven inzage. "Met de eerste twee had ik eerder al kennisgemaakt. Lies'l reed de voorbije jaren net als ik nog voor De Ceuster-Bonache. Ze is een van de stuwende krachten van het nieuwe team."

De voorbije jaren wist ze niet echt door te breken. Zelfs in kleinere crossen was het voor haar niet evident om zich te tonen. "Niet vergeten dat ze naast het fietsen ook veel energie stak in haar studies. En regelmatig 's nachts stage moest lopen. Haar leven bestond te weinig uit rusten. Dan kan je ook geen topprestaties verwachten. Nu heeft ze beslist om haar studiejaren op te splitsen. Wat maakt dat er wel momenten van rust komen. Ze staat bovendien ook scherper."

"Laure heb ik meermaals aan het werk gezien omdat ik voorheen, en eigenlijk nu ook nog in beperkte mate, veel contacten had met Team Kempen. Ze is een laatstejaars juniore die de voorbije jaren getraind werd door haar vader. Dat heeft veel voordelen, maar anderzijds is het goed eens onder die vleugels weg te gaan en zich extern te laten begeleiden. Haar vertrouwen in die externe persoon moet stelselmatig groeien. Ik zie in elk geval nog een fikse groei mogelijk bij haar."

"Ook Alexe is niet geheel onbekend voor mij. ze is een groot talent die na haar tijd bij AA Drink-Young Lions niet direct elders onderdak vond. Wiens grootste werkpunt het bijschaven is van haar techniek. We twijfelden dan ook geen seconde om haar in te lijven."

"Maar, en dat wil ik toch even meegeven : ik ben mezelf nog volop aan het ontwikkelen als ploegleidster. Via trainerscursussen, sessies, stages, ... . Net als voor de rensters is het ook voor mij ogen en oren openen. En juist omgaan met feedback van ervaren mensen. Maar daar heb ik geen schrik voor. ik zie het nieuwe veldritseizoen dan ook met vertrouwen tegemoet. ", luidt het bij Suzanne.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Peter Leduc / Team Essec CT

ESSEC wielerteam persvoorstelling --12.jpg (1021 KB)

achter: Andy Vandenreyt, Tim Dejonghe, Suzanne Verhoeven en Rhune Cleynen.
voor: Alexe De Raedemaeker, Lies'l Schevenels en Laure Huybrechts

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!