Belofte Nette Coppens steekt met vertrouwen het kanaal over

Belofte Nette Coppens steekt met vertrouwen het kanaal over

Terwijl de focus van de wielerwereld momenteel gericht is op het EK in Limburg, trekt het veldritcircus zich ook heel stilletjes op gang.

Vorig weekend vonden in ons land b-crossen plaats in Steenhuffel en Kessel. Ook in andere landen werden de crossen op gang geschoten. Bijvoorbeeld in Duitsland. Dit weekend is Groot-Brittannië aan de beurt. Laura Verdonschot hoopt aan de overkant van het kanaal meteen winst en vertrouwen te tanken. Maar ook andere landgenotes trekken naar daar. Zo ook Nette Coppens, belofte bij Acrog-Tormans en winnares vorig weekend in Kessel.

Progressie

"Ik voel dat ik het voorbije zomerseizoen een enorme progressie heb gemaakt", aldus Coppens. "Mede door de samenwerking van de teams van Acrog-Tormans en De Ceuster-Bouwpunt, die tijdens het wegseizoen de handen in mekaar hebben geslagen. Dat gaf me de kans om wedstrijden van een veel hoger niveau dan ik gewoon was te rijden. En ook de begeleiding die ik er kreeg was een openbaring. Maar niet enkel fysiek zette ik stappen voorwaarts, ook mentaal. Bijvoorbeeld beseffen dat een mindere koers niet het einde van de wereld is. En er nog kansen komen. Het heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ik kan trouwens ook in het verdere seizoen rekenen op die begeleiding en knowhow. Ongeacht welke outfit ik draag."

De 19-jarige Massenhovense hoopt die progressie ook in het veld tot uiting te zien komen. "Als derdejaars belofte is het doel in de cross om meer A-crossen te rijden. En ook langer stand te houden in het eerste deel van het peloton."

Combineren weg en veld

Ondanks de passie voor de cross achten veel wielervolgers Coppens meer kansen toe op een carrière op de weg. Hoe ziet ze dat zelf ? "Het is inderdaad iets wat ik al meermaals gehoord heb. Maar momenteel blijf ik weg en veld combineren. Ik cross nog veel te graag om daar mee te stoppen.", aldus Nette

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!