Ook etappe 10 in La Vuelta is voor Van Aert

Ook etappe 10 in La Vuelta is voor Van Aert

Na de 3de en de 7de heeft Wout van Aert nu ook de 10de etappe van La Vuelta 2024 gewonnen. De Visma Lease a Bikerenner was na 160 km de snelste van twee aan de meet in Baiona, na een hele dag in de aanval gereden te hebben.

"Het was de bedoeling om vandaag in de vlucht te geraken”, liet Van Aert optekenen voor Visma Lease a Bike. “Dat ging zeker niet vanzelf. Ik had het behoorlijk lastig op de eerste beklimming van de dag. Ik dacht er bijna aan om te laten lopen, maar wilde nog één uiterste poging wagen. Het duurde vervolgens nog enkele tientallen kilometers om een definitief gat te slaan met het peloton. Ik denk dat die zware openingsfase vandaag in mijn voordeel heeft gewerkt. De overige vluchters hadden denk ik niet meer zoveel kracht in de benen aan het eind. Ik ben blij dat ik het kon afmaken. Ik voel me momenteel super. Ik heb het gevoel dat ik deze zware ritten weer naar mijn hand kan zetten. Het is heerlijk om met deze benen rond te rijden.”

Aan de finish wachtten Van Aert zijn vrouw Sarah en zijn zoontjes Georges en Jerome hem op. “Het gebeurt niet vaak dat ik win als mijn gezin erbij is. Het is daarom extra speciaal dat ik vandaag de zege grijp. Ze waren gisteren op de rustdag ook aanwezig. Zij brengen mij de nodige energie en het geeft me de mogelijkheid om voor even de wereld van het wielrennen te laten voor wat hij is. Hun aanwezigheid geeft me zeker vleugels”, aldus Wout


Alle info La Vuelta klik hier

Fotocredit Unipublic/Cycling/Toni Baixauli / La Vuelta - A.S.O.




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!