Vader Iwan Gevers zag dochter Jana de Belgische titel winnen bij de eerstejaars nieuwelingen

Vader Iwan Gevers zag dochter Jana de Belgische titel winnen bij de eerstejaars nieuwelingen

Bij de eerstejaars nieuwelingen meisjes mocht Jana Gevers voor de ogen van vader Iwan op de hoogste trede plaatsnemen van het BK het voorbije weekend in Liedekerke. Iwan was tot enkele jaren geleden de drijvende kracht achter Pissei-Groep T.O.M.

“Ik ben niet snel emotioneel. Maar nu moet ik toch slikken”, reageerde Iwan. “Na vele jaren als ploegleider en andere functies in de cyclocrosswereld te hebben uitgeoefend ben ik er bewust mee gestopt. Om zo mijn aandacht op Jana te richten. Als je dan ziet welke resultaten ze behaalt is dat echt de max.”

Gevers komt als individuele renster uit voor Sportxtras-Pissei. Moet ze niet denken om naar een groter team over te stappen ? Vooral om een mooi programma te mogen rijden. “Dat zal op termijn zeker nodig zijn om zich verder te ontwikkelen. Maar als nieuwelinge is dat geen noodzaak. We zien alles wel stap voor stap. Ze heeft van dichtbij meegemaakt hoe Ceylin del Carmen Alvarado en Aniek Van Alphen groeiden richting de top. Ook Jana is enorm fan van de cross. Al denk ik vooral dat ze op termijn meer kansen zal hebben op de weg of misschien wel op de piste. Maar dat zal de toekomst uitwijzen.”

Hoe ziet Iwan Gevers de toekomst voor zichzelf in de wielersport. “Ik hoop mijn kennis niet zomaar aan de kant te moeten schuiven. En wil gerust nog wel eens voor een team werken. Maar eerst gaat de aandacht nog naar de dochter.”

Credits red. Veldritkrant - foto Team Sporstxtras - Pissei CT

vader Iwan uiterst links op foto







Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!