Toon Aerts kwam met de nodige ambities aan de start in de Tour of Leuven

Toon Aerts kwam met de nodige ambities aan de start in de Tour of Leuven

Toon Aerts werd op donderdag drieënveertigste in de Tour of Leuven. De renner uit Rijkevorsel keek vooraf met de nodige ambities uit naar deze race. “Ik heb geleerd dat je moet accepteren wat de UCI beslist.”

“Na een lange periode zonder competitie keek ik best wel uit naar deze wedstrijd.", vertelde Toon Aerts na de Tour of Leuven. "Door de late intrede in het crossseizoen bleef ik met enkele gravelraces langer doorgaan dan gebruikelijk. Daar heeft mijn gebroken neus niet veel aan veranderd. Pas na het BK op de weg is de riem er echt even afgegaan. Ondertussen ben ik wel al enige tijd aan de opbouw begonnen. En natuurlijk staat deze wedstrijd, net als Overijse en binnenkort Tsjechië ,vooral in het teken van het WK gravel en het daarbij aansluitende crossseizoen. Ik wou hier en de volgende weken goede wedstrijden afwerken. En dan bedoel ik de intensiteit meenemen tot in de finale. En dat is me wel gelukt. Door de vele hoogtemeters en de best wel warme temperatuur was het zwaar. Maar ik kan tevreden terugblikken."

Cyclocross

Op de crossfiets heeft de renner van Team Deschacht-Hens-Maes nog niet gezeten. “Doordat het seizoen later begint dan we gewoon zijn, is dat nog niet aan de orde geweest. Op uitzondering van een bikefitting op de crossfiets heb ik hem nog niet van stal gehaald.”

Het opschuiven van en de vele aanpassingen aan de veldritkalender heeft al vele meningen losgeweekt? Hoe ziet de 30-jarige inwoner van Rijkevorsel naar de wijziging. “Ik heb vooral geleerd dat je moet accepteren wat de UCI beslist. (lacht) Ook al denk je er als renner zelf anders over. Na het seizoen zullen we de conclusies in de verschillende media wel lezen.”, luidt het met een knipoog.

Credits red. Veldritkrant

Uitslag Tour of Leuven klik hier

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!