Maxime Smits en Daan Wilmsen zagen hun inspanning op het BK niet beloond met een medaille

Maxime Smits en Daan Wilmsen zagen hun inspanning op het BK niet beloond met een medaille

Het voorbije weekend reden de nieuwelingen hun BK op de weg. Meerdere veldrijders lieten zich daar opmerken. Eerstejaars nieuweling Maxime Smits en tweedejaars Daan Wilmsen zaten heel lang in de juiste ontsnapping...

“Helaas kon ik het tempo van winnaar Timothy Verhulst geen anderhalve ronde langer blijven volgen. Dan stond ik als tweede op het podium", analyseerde Maxime Smits. “Maar ik was gewoon murw gereden? Zo erg zelfs dat ik in een bocht met de pedalen de grond raakte. Gelukkig kwam ik niet ten val. Maar het was voor Timothy wel het sein om niet veel later nog eens extra door te duwen en mij achter te laten?

De 15-jarige Lillenaar, die uitkomt voor Acrog-Tormans, viel meermaals aan. “Na twee vergeefse pogingen was het de derde keer, nog voor half koers, wel raak. Met Verhulst kreeg ik een ideale renner mee. Maar zoals eerder gezegd kon ik zijn hoge tempo niet aanhouden. Dat ik negenentwintigste eindig is maar zo. Het resultaat is geen juiste verhouding van mijn wedstrijd. Dat neem ik mee uit deze wedstrijd. Al is het wel jammer natuurlijk dat ik de laatste ronde nog zoveel renners zag passeren.”

(lees verder onder de foto)
Daan Wilmsen credit LV.jpeg (1.03 MB)

“Ook bij mij was het beste er op het einde af”, zuchtte Daan Wilmsen. “Winnaar Jinze Joris, Seff Van Kerckhove; Sune De Valck en Mauro Keppens maakten er een slopende finale van. De laatste drie ronden plaatsten ze de ene demarrage na de andere. Even kwam het in me op om ook eens te proberen. Maar ik kreeg gewoon de kans niet. Beter doen dan de vijfde plaats was onmogelijk.”

Ondanks al eerdere mooie prestaties op de weg denkt de Olenaar van Team Kempen er niet aan om de crossfiets links te laten liggen en alles op de weg te zetten. “Integendeel. Ik ben en blijf me echt wel een crosser voelen. Die discipline is het hoofddoel in mijn seizoen.”, luidt het met klem

Credits red. Veldritkrant

Uitslagen BK nieuwelingen 2024 klik hier




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!