Geblesseerde Fem van Empel is al terug thuis

Geblesseerde Fem van Empel is al terug thuis

Fem Van Empel kwam donderdag ten val en moest de Giro d'Italia Women verlaten. Wij gingen eens langs bij Leandra Bisschops. Persverantwoordelijke bij Team Visma-Lease a Bike voor een update.

"De exacte oorzaak van de val was me niet echt duidelijk. Maar het was een put in de weg of een steen op de weg naar wat ik vernomen heb. Feit is wel dat Fem over de hele zijkant schaafwonden had. En ook enkele kneuzingen. Maar, en dat is toch wel belangrijk, zoals het er nu uitziet zijn er geen breuken vastgesteld. Ze heeft het team ook al verlaten en is nu terug thuis."



Update Lore De Schepper :

Lore De Schepper begint de vermoeidheid serieus te voelen. "De afdaling was leuker dan de klim. Dat zegt al iets."

Wat keek Lore De Schepper er naar uit. De koninginnenetappe op zaterdag met twee keer de beklimming van de Monte Blockhaus. Maar gisteren waren er de eerste tekenen van vermoeidheid. En vandaag was er niet echt beterschap.

"Ja het klopt dat ik heb gezegd dat ik deze berg graag ging oprijden. Maar sta me toe toch eerlijkheidshalve die mening wat te veranderen. Wat heb ik afgezien. De afdaling daarentegen was technisch, maar wel aan een mooie snelheid doenbaar. Die was nu eens leuk. Ja leuker dan de klim. Dat ben je niet gewoon van mij te horen hé. Dat zegt natuurlijk iets hoe ik me voel."

Logisch natuurlijk. Maar, en dat is toch een serieuze waardemeter : de Mechelse staat nog steeds zesde in het jongerenklassement. Het moet al heel raar zijn mocht ze daarin nog veel plaatsen verliezen. "We zien wel. De etappe en de Giro uitrijden. Dat op zich is al enorm goed realiseer ik me de laatste dagen meer en meer. Trouwens, we hebben de bergtrui van Justine Ghekiere nog te verdedigen. Dat zou een echte voltreffer betekenen voor het team.", aldus Lore

Lieven Verheyen in Giro d'Italia Women 2024 - Fotocredit Team Visma-Lease a Bike / Bram Berkien

Volg de berichtgeving op Veldritkrant klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier




Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!