Ceylin del Carmen Alvarado beleefde een lastige dag in de Giro

Ceylin del Carmen Alvarado beleefde een lastige dag in de Giro

Eerlijk is eerlijk. Ik had vandaag graag eens langsgegaan bij Alice Maria Arzuffi. Nog voor haar val was dat het idee. Maar de finishplaats en de parking van de teambussen lagen best wel ver uit elkaar. Komt er ook nog eens bij dat het lang duurde alvorens ik door mocht rijden. Maar geen erg. Terwijl ik wachtte op toestemming om verder te rijden passeerde Ceylin del Carmen Alvarado. En de sympathieke Nederlandse vond het niet erg om nog even een praatje te slaan.

"En ik die dacht dat het morgen een buitengewoon zware etappe ging zijn", lachte de renster van Fenix-Deceuninck. "Maar deze etappe slaat er ook wel in hoor. De hitte, de hoogtemeters en dan ook nog eens het ongelooflijke tempo dat er van bij de start werd gereden."

Met een 92ste plaats liet de 'geboren' veldrijdster menig rensters achter zich. Dat mag toch echt wel eens gemeld worden. Want doorgaans kijken mensen enkel naar de eerste tien van de rituitslag. "Ik ben er inderdaad best tevreden over. En ga straks proberen om goed te recupereren. Zaterdag gaan we met de dubbele beklimming van de Monte Blockhaus weten wat doen. Ik ben eens benieuwd."

Moest de klim toch te steil zijn kan de ervaring als crosser nog van pas komen. Fiets op de schouder en lopen. "Haha, dat ga ik niet riskeren. Er bestaat ook nog iets als een tijdslimiet he."

Lieven Verheyen vanuit Chieti

Volg de berichtgeving op Veldritkrant klik hier

Alle info Giro d'Italia Women klik hier

 




Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!