Shanyl De Schoesitter toont zich met derde plaats in Belsele

Shanyl De Schoesitter toont zich met derde plaats in Belsele

Shanyl De Schoesitter werd voorbije zaterdag derde in Belsele-Waas. Enkel Julie Stockman en de Ierse Aoife O'Brien waren sneller dan de 17-jarige renster.

"Ik moet niet vertellen dat ik zaterdag na afloop van de race met een grote smile rondliep zeker", lacht De Schoesitter. "Derde in een wedstrijd bij de elite is onverhoopt. En dan nog op een tweetal kilometer van mijn woonplaats Waasmunster. Komt er nog eens bij dat ik tijdens de wedstrijd ook een premie kon opstrijken. De aanvalslust die ik gedurende heel de wedstrijd wist aan te houden loonde echt wel."

Examens

Echt lang kon de renster van Starbikes-Vistabuild niet nagenieten. Zondag moest ze voor het eerst gaan stemmen. En nadien ging de aandacht naar de studieboeken. "Ik zit momenteel in het vijfde middelbaar. Examens hebben nu dus voorrang. Mocht het studeren goed vorderen en ik heb tijd om nog ergens te gaan koersen zal ik dat bekijken. Anders is het maar zo. Wat het stemmen betreft : ik heb de politieke debatten niet echt gevolgd. Maar heb de vaderlandse plicht wel vervuld. Al verloor ik er door de lange wachtrij wel wat studietijd. Maar ook daar kan ik nog wel mee leven.", aldus Shanyl

Tekst Verheyen L en fotocredit Bram van Lent

 




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!