Jasper Schoofs wint rittenkoers in Duitsland

Jasper Schoofs wint rittenkoers in Duitsland

Jasper Schoofs heeft dit weekend de rittenkoers LVM Saarland Trofeo gewonnen. In de eindstand hield hij in Duitsland twee seconden over op de Amerikaan Ahlin Barry.

"Ik moet de renners van de Belgische ploeg bedanken voor hun prima assistentie", vertelt Schoofs. "En mijn dank gaat ook naar de Italiaan Andrea Montagner. Want hij bleef de Amerikaan voor in de massaspurt van de laatste etappe. En zorgde er zo voor dat mijn naaste concurrent niet de volledige bonificatieseconden kon opeisen."

Hopelijk even succesvol op school

De renner van Acrog-Tormans bevestigt hiermee zijn schitterende vorm. En moet eens niet tevreden zijn met de tweede plaats zoals op het BK en in een eerdere Franse rittenkoers. "Het doet inderdaad deugd nog eens als winnaar te worden gehuldigd. Hopelijk ben ik de volgende weken even succesvol op school. ik hoop immers mijn studies elektromechanica tot een goed einde te brengen. Al moet ik toegeven dat ik in het weekend tussen de examens ook nog wel zal koersen."

Volgend jaar komt de inwoner van Mol-Wezel uit voor het Soudal Quick-Step Devo team. "Er is al veelvuldig contact tussen mezelf en mijn toekomstig team. Dat geeft me alvast een goed gevoel. Temeer het niet enkel om het sportieve gaat, maar er ook interesse is in de persoon Jasper Schoofs."

Tekst en credit foto Verheyen Lieven

Info Trofeo klik hier

 




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!