Célia Gery wint de Ronde van Vlaanderen

Célia Gery wint de Ronde van Vlaanderen

Zondag vond in en om Oudenaarde de jeugddag Ronde van Vlaanderen plaats. Bij de dames juniores won de Française Célia Gery. Met Cat Ferguson (Groot-Brittanië) en Alexandra Volstadt (Canada) als nummers twee en drie kregen we een internationaal podium bij deze meisjescategorie.

"In de tweede ronde viel ik al eens aan maar kwam ik alleen op kop", doet winnares Célia Gery haar verhaal. "Dat vond ik nog wat te veel van het goede en heb er dan bewust voor gekozen om me te laten inlopen. In de derde ronde begon ik de vermoeidheid wel wat te voelen. Al wist ik me richting de eindmeet samen met Cat Ferguson nog wel af te scheiden. Dan kwam het er op aan om de juiste strategie te kiezen. Iets waar ik blijkbaar in geslaagd ben."

Eerder dit jaar won de 18-jarige in Tabor zowel de individuele wereldtitel veldrijden bij de dames junioren als deze met de Mixed Relay. Daarnaast won ze met Dublin, Namen en Benidorm ook drie wereldbekermanches. "Ik hou van beide disciplines. En ga ze zo lang mogelijk blijven combineren. Voor welk team dat zal zijn moet de toekomst uitwijzen. Net zoals ik op voorhand ook niet echt iets kan zeggen van het WK op de weg in Zurich. Al weet ik wel dat het zwaar zal zijn met de hoogtemeters die we voor de wielen krijgen.", aldus Gery

Tekst en credits Lieven Verheyen

Celia Gery 2 credit LV.jpeg (275 KB)


Volledige uitslag dames junioren klik hier




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!