Van Aert treedt terug in competitie

Van Aert treedt terug in competitie

Na meer dan 8 weken zonder competitie doet Wout van Aert zijn herintrede . Van 23 tot en met 26 mei neemt hij deel aan de Tour of Norway.
"Ik ben zeker niet top, het is een test. Maar ik heb er wel veel zin in.", klinkt het

Voor Wout van Aert wordt het op donderdag 23 mei, met de start van de Tour of Norway, zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, waar hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben brak. Als gevolg daarvan moest de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne een streep zetten door alle voorjaarsklassiekers en zijn debuut in de Giro d’Italia. Een wekenlang revalidatieproject volgde. "Het was niet altijd makkelijk om langs de kant te moeten staan, maar gelukkig kan ik nu weer vooruitkijken", vertelt Van Aert.

In de Tour of Norway krijgt Van Aert de kans om wedstrijdritme op te doen en te testen. "Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen.", aldus Wout.

Fotocredit en bron Team Visma Lease a Bike / Bram Berkien

Alle info Tour of Norway klik hier



 

 

 




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!