Marcel Meisen wint 'Ciclocross del Ponte' (Italië)

Marcel Meisen heeft de Ciclocross del Ponte gewonnen, een UCI C2-wedstrijd in Italië. Daan Soete palmde er de tweede plaats in en Jakob Dorigoni werd derde in eigen land.

Komend weekend vindt in Italië de 9de manche van de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 plaats. Op woensdag 8 december pikten Marcel Meisen en Daan Soete in aanloop van hun deelname zondag in Val di Sole nog een wedstrijd mee. Zij werden respectievelijk eerste en tweede in de Ciclocross del Ponte, een UCI C2-wedstrijd in Fae' Di Oderzo, Triviso, Italië. Jakob Dorigoni vervolledigde het podium als derde.

Een volledige Italiaans gekleurde uitslag bij de dames, waar de zege ging naar Eva Lechner. Silvia Persico werd 2de en Alessia Bulleri derde.

Spanje

Ook in Spanje was er op woensdag 8/12 cross, een UCI C1-wedstrijd . De overwinning bij elite heren was voor Felipe Orts Lloret (Spa). David van der Poel (Ned) werd er tweede en derde aan de finish was Luke Verburg (Ned). Deze laatste won overigens twee dagen op rij (5 en 6/12) een UCI C2-wedstrijd op Spaanse bodem. Verburg werd ook telkens geflankeerd op het podium door de Spanjaard Kevin Suarez Fernandez (2de) en Yorben Lauryssen (3de).

Joyce Vanderbeken, ook aan het crossen in Spanje de voorbije dagen, pakte op zondag een podiumplaats, als derde, en een 4de plaats op maandag, alsook op woensdag. De Française Olivia Onesti won twee keer en werd op 6/12 tweede.