Laura Verdonschot soleert naar de zege in Illnau (Zwi)

Laura Verdonschot soleert naar de zege in Illnau (Zwi)

Terwijl alle ogen vooral waren gericht op de wereldbekerwedstrijd in Waterloo (USA) werd in Zwitserland de Radcross gereden. Laura Verdonschot soleerde er bij de dames naar de zege, meteen goed voor 40 mooie UCI-punten.

De Radcross in het Zwitserse Illnau was voor Laura Verdonschot de eerste van twee buitenlandse verplaatsingen. Meteen prijs voor de Marlux-Bingoalrenster, die er soleerde naar de zege en zo ook 40 voor haar belangrijke UCI-punten sprokkelt.

'dit doet deugd'

"Vrijdag rijd ik normaal ook in het Tsjechische Unicov. Rijd ik ook daar top drie, dan heb ik meer UCI-punten dan sommige vrouwen in de Amerikaanse wereldbekers. Die punten zijn ook wel belangrijk voor mijn startpositie in de Wereldbeker, want door mijn minder seizoen van vorig jaar ben ik wat weggezakt in de UCI-ranking (nvdr 24ste). Maar het belangrijkste is het goede gevoel dat ik had op een lastig rondje met hoogteverschil en heel veel wind. Vorig jaar was ik niet goed aan het seizoen begonnen, dus dit doet deugd. Al voel ik wel dat dit nog maar mijn tweede cross was na twee maanden buiten competitie.", aldus Laura in een reactie achteraf.

Marlene Petitgirard (Fra) en Nikki Brammeier (GBr) mochten als tweede en derde mee op het podium. Karen Verhestraeten finishte als 11ste. Bekijk onderaan de samenvatting van de dameswedstrijd

Ook bij de heren was Marlux-Bingoal succesvol in Illnau. (lees en bekijk het hier)

Vind de volledige uitslag hier

Foto's©Radcross / Tekst: Bart D



Beeldmateriaal copyright Radcross - Bruno Schertenleib




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!