Niel: slaagt Sven Nys één jaar na datum er nog eens in te winnen?

Niel: slaagt Sven Nys één jaar na datum er nog eens in te winnen?

Wapenstilstand. De feestdag staat synoniem voor Niel. Ook morgen weer. Zonder Van Aert en Van der Haar, met Pauwels, Vantornout en ... Sven Nys. Voor de eerste keer dit seizoen durven we de Crelankopman tot topfavoriet uitroepen. Toevallig exact een jaar na zijn laatste zege.

Kijk nog maar eens goed naar beide foto's op deze pagina. Het was voorlopig de allerlaatste keer dat Sven Nys de armen in de lucht mocht gooien na een wedstrijd. Niel 2014. Daarna begon Nys' lijdensweg, die duurde tot het eind van vorig seizoen. Maar die Sven Nys is niet meer. Vandaag rijdt de tweevoudige wereldkampioen opnieuw even hard als vanouds. Alleen zijn er een paar bijzonder getalenteerde jongeren bijgekomen. En die hielden hem voorlopig van een eerste seizoenszege. En vorige zondag was er een beresterke Kevin Pauwels.

Maar uitgerekend in Niel, exact twaalf maanden, voorspellen we dat Nys eindelijk opnieuw aan winnen toe is. Om meerdere redenen. Omdat Van Aert en Van der Haar er niet bij zijn bijvoorbeeld. Maar vooral omdat Nys zondag in Ruddervoorde bewees dat hij zelf top is. En -als derde reden- omdat de omloop in Niel hem op het lijf geschreven is.

Schuine kant en lange zandstrook

Het uithangbord van deze wedstrijd van de Soudal Classics is immers de schuine kant die de renners elke ronde moeten trotseren. Laat dat nu net het onderdeel zijn waarop Nys zich als een vis in het water voelt. Ook de lange zandstrook ligt hem beter dan Kevin Pauwels, die in principe zijn belangrijkste concurrent wordt. Tenzij Klaas Vantornout, Tom Meeusen of Laurens Sweeck opnieuw hun betere vorm te pakken hebben.

Enig minpuntje voor Nys: de aankomst ligt dit jaar niet meer in de Wirixdreef, maar wel in de Schuttershofstraat. De passage op de weg wordt daardoor een stuk langer waardoor het een meer tactische wedstrijd zou kunnen worden. Toch leggen we voor één keer alle druk op de schouders van Nys. Daar kan hij wel mee om...

Alle info over de Jaarmarktcross vindt u op onze kalenderpagina.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!