Nys maakt komaf met zijn grootste tegenstander op EK in Sankt-Wendel

Nys maakt komaf met zijn grootste tegenstander op EK in Sankt-Wendel

Vijfde. En tot in de slotronde in de running voor het brons. Sven Nys heeft het prima gedaan op het EK mountainbike in het Duitse Sankt-Wendel. "Uiteraard ben ik hier super tevreden. Top tien was mijn doel, maar ik doe veel beter. Ondanks de warmte."

Sven Nys was met ambitie naar het Europees kampioenschap afgezakt. "Ik mik op een toptienplaats", vertelde hij ons twee weken geleden al. Maar die opdracht tot een goed einde brengen leek in de hitte van Sankt-Wendel plots niet meer zo evident. Nys' grootste tegenstander is al meer dan eens de warmte geweest. Andere omstandigheden speelden dan weer wel in de kaart van de regerende Belgische kampioen: het parcours in Sankt-Wendel was zeker niet nadelig voor een veldritspecialist.

De Vlaams-Brabander deed het van meet af aan goed en rukte op naar de kop van de koers, waar zich snel een tiental renners verzamelden voor de strijd om de Europese titel. Uiteindelijk waren de Fransman Julien Absalon en de Zwitser Fabian Giger te sterk, maar Nys deel tot diep in de finale wel mee voor het brons. "Maar in de slotronde was ik helemaal leeg", gaf Nys na afloop graag toe. "De hitte speelde dan toch zijn rol, waardoor de vochtbalans niet echt meer in evenwicht was. Ik kon niet anders dan Skarnitzl en Mantecon laten rijden. Maar voor alle duidelijkheid, met die vijfde plaats ben ik meer dan tevreden. Maar is het vandaag iets minder warm, doe ik misschien echt een gooi naar het brons."

De titel was voor Absalon, die voor de derde keer in zijn carrière het EK op zijn naam schreef. Opmerkelijk, Sven Nys liet op dat Europees kampioenschap een pak toptienrenners uit de UCI-ranking achter zich. Ondanks de hitte, dus. Maar op een omloop die door veldrijders best gesmaakt werd. Nys blijft nu een weekendje uit competitie, waarna hij een resem wegwedstrijden afwerkt en stilaan weer opbouwt naar het BK mountainbike eind juli. Zijn tweede grote doel van het zomerseizoen.

Foto (archief): Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!