Lars Boom: 'Als ik cross, ben ik te vroeg in vorm'

Lars Boom: 'Als ik cross, ben ik te vroeg in vorm'

Vijf jaar geleden startte Lars Boom als topfavoriet op het WK veldrijden in Hoogerheide. Dit jaar is hij er in datzelfde Hoogerheide niet meer bij. Meer zelfs, hij reed de voorbije winter -voor het eerst- geen enkele cross. "Ik heb mijn voorbereiding anders aangepakt", vertelde hij op de Belkin-ploegvoorstelling.

Dat hij de cross absoluut niet mist, vertelde de voormalige veldritwereldkampioen aan Wielerflits.nl tijdens de Belkin-teampresentatie. "Ik kijk nog graag naar het veldrijden op tv, maar ik mis het niet echt, nee. Ik heb nu eenmaal voor de weg gekozen." De voorbije jaren pikte de ondertussen 28-jarige Boom af en toe nog wel eens een crossje mee, maar het voorbije seizoen was de Vlijmenaar in geen velden te bespeuren.

"Omdat ik heb besloten om het deze winter anders aan te pakken. Vooreerst heb ik veel meer duurtrainingen afgewerkt en veel minder op intensiteit getraind. En ik bleef inderdaad ook weg uit het veldrijden." Zelfs het Nederlands kampioenschap stond dit jaar niet op zijn programma. "Nee, want als je daar naartoe werkt, ben je iets te vroeg in vorm richting het klassieke voorjaar, ondervond ik in het verleden. Daarom pakte ik het nu anders aan. De toekomst zal moeten uitwijzen of ik het bij het rechte eind heb, maar ik heb er nu in elk geval al een goed gevoel bij."

Van der Haar


Boom blikte bij Wielerflits wel al eens vooruit naar het WK. "De weersomstandigheden zullen een cruciale rol spelen", vindt hij. "Ik herinner me de wereldbekermanche van een paar jaar geleden in Hoogerheide die ik won. Wel, de omloop daar aan de Brabantse Wal was één modderpoel. Mocht dat ook nu het geval zijn, zal dat zeker niet in de kaart van Lars spelen. Maar als het droog blijft -het mag zelfs vriezen-, dan houdt de concurrentie maar beter rekening met hem. Dan moeten ze hem uit de wielen rijden, zoniet klopt hij ze allemaal in de sprint. Dat hij in topvorm aan de start zal staan, daar twijfel ik niet aan."

Foto: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!