Klaas Vantornout: 'Gavere 2012 mijlpaal in mijn carrière'

Klaas Vantornout: 'Gavere 2012 mijlpaal in mijn carrière'

Sven Nys trekt na zijn zege in Hasselt ongetwijfeld met veel 'moral' naar Gavere. Maar dat doet ook Klaas Vantornout. "Gavere 2012 was de start van mijn tweede carrière", klinkt het. "Die dag werd de winnaar Vantornout geboren. Die wedstrijd veranderde mijn leven voor een stuk."

 

Een openhartige Klaas Vantornout, als we hem polsen naar zijn ambities voor de Superprestigemanche van Gavere. De Belgische kampioen heeft duidelijk een boontje voor de lastige omloop daar in Kasteel Grenier. "Daar begon mijn tweede carrière, hé. Tot voor die dag berustte ik in mijn positie binnen het veldritwereldje. Ik verdiende mijn boterham, was blij dat ik heel af en toe eens het vuur aan de schenen van Nys en Albert kon leggen en was vereerd dat ik voor Kevin Pauwels mocht werken. Maar die bewuste wedstrijd zag ik plots in dat dit een totaal verkeerde ingesteldheid was. Ik voelde me daar op de Scheldeflanken zowaar even sterk al Sven Nys. Ja, diep in de finale gaf ik de onbetwiste leider van het veldrijden zelfs een zetje. Heel ineens kwam die klik: ik kan hier winnen. Oké, uiteindelijk verloor ik in de sprint, maar die dag veranderde voor een deel mijn leven."

 

Al acht podiumplaatsen

 


De gevolgen zijn gekend. Vantornout werd anderhalve maand later Belgisch kampioen, en sindsdien is hij amper nog van het podium weg te slaan. "Ik denk dat ik zonder blozen misschien wel mag zeggen dat ik de regelmatigste crosser van dit seizoen ben. Naast mijn zeges in Ruddervoorde en Ardooie stond ik nog zes keer op het podium. En dat was vorige week zondag ongetwijfeld ook in Hamme-Zogge zo geweest, was ik niet ten val gekomen."

 

Dus wil Vantornout ook vandaag weer schitteren in de Oost-Vlaamse Scheldegemeente . "Ik vertrek zeker met een speciaal gevoel naar Gavere. Weet je waar ik van droom? Dat ik dat sprintje van vorig jaar met Sven Nys mag overdoen. En uiteraard, dat de uitslag andersom is."

 

 

Foto's: © Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!