Velofollies 2025

Knappe zege voor een sterke Lucinda Brand in Overijse

Knappe zege voor een sterke Lucinda Brand in Overijse

Lucinda Brand toonde zich heel sterk in de Vlaamse Druivencross Overijse en soleerde naar het hoogste schavotje. Fem van Empel en Sara Casasolo flankeren de Nederlandse kampioene op het podium van de tweede manche van de Superprestige.

Inge van der Heijden nam zoals vaak de snelste start. Op de droge omloop leek iedereen zonder brokken te maken de wedstrijd aan te kunnen vatten. Sara Casasola nestelde zich in tweede positie, Blanka Vas de derde, ...

Wereldkampioene Van Empel werkte zich naar de kop van de cross, met in haar zog de Italiaanse en de Franse kampioene

Bij het ingaan van de tweede ronde zagen we Lucinda Brand, Inge van der Heijden  en Blanka Vas op een handvol seconden achter het koptrio passeren aan de finish. Ceylin del Carmen Alvarado meteen daar achter. Niet veel later groepeerde het vooraan tot een zevental

In ronde drie vond Brand het tijd om het tempo te verhogen en nam ze even voor. Casasolo liet niet begaan en reed naar het wiel van de Nederlandse kampioene. Van der Heijden kende een kettingprobleem en verloor zo te veel terrein.

Brand bleef gas geven en soleerde weg van haar metgezelle. Van Empel kwam zo samen met Casasola in de achtervolging, op dik 10 seconden van de leidster in wedstrijd. 

In de laatste ronde zette de wereldkampioene nog een slotoffensief in, tevergeefs. De posities aan de meet bleven zoals ze waren. Lucinda Brand op 1, Fem van Empel op 2, Sara Casasola op 3, Ceylin del Carmen Alvarado op 4 en Blanka Vas op 5.

OVE_7428 podium dames.jpg (197 KB)

Over het gegeven dat Brand even tijd nodig had om echt vooraan de race te verschijnen, vertelde ze het volgende. "Ik miste mijn pedaal volledig bij de start.  Maar ik heb mijn tempo kunnen blijven rijden."

"Het is mooi om nog steeds dat hoge niveau te halen", klinkt het bij de 35-jarige Nederlandse, die zich heel sterk toonde.

Meer uitslagen SP Overijse klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!