Velofollies 2025

Deugddoende en mooie zege voor Thibau Nys

Deugddoende en mooie zege voor Thibau Nys

Thibau Nys heeft de moeder aller crossen op zijn palmares gezet. De Baloise Trek Lion toonde zich finaal de betere van Eli Iserbyt in de Superprestige Overijse. Lars van der Haar wist naar de derde stek te snorren in de Vlaamse Druivencross.

De kopstart bij de elite heren in Overijse was weggelegd voor Laurens Sweeck. En het was jeugdig talent David Haverdings die het van hem overnam. Al snel toonde zijn teamgenoot Thibau Nys dat hij over goede benen beschikte en hij bepaalde even het tempo, maar ging niet overhaast te werk.

Er bleef een grotere groep samen en in ronde 3 voerden Pauwels Sauzen-Bingoalrenners Iserbyt en Vanthourenhout de forcing. Nys liet niet begaan, Haverdings volgde en Niels Vandeputte positioneerde zich als vijfde.

Toen Nys terrein moest goedmaken na een kettingprobleem viel Michael Vanthourenhout aan. De Europese kampioen werd teruggenomen en halfcross kregen we eerst zes en kort erna een zevental vooraan de cross: Vanthourenhout, Nys, Iserbyt, Michels, Van der Haar, Vandeputte en ook Haverdings.

Met nog een paar ronden te rijden plaatste Iserbyt een ferme aanval, gepareerd door Nys. Vandeputte wist de kloof klein te houden en maakte zo nog enige kans op winst. Ook Van der Haar reed zich nog richting een mogelijke prijs.

Finaal toonde Thibau Nys zich in een spannend slot de betere, met Iserbyt net achter hem en Van der Haar palmde de derde podiumplaats in.

OVE_7923 podium heren.jpg (207 KB)

Meer uitslagen SP Overijse klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!