Velofollies 2025

Iserbyt solo naar winst in Heerde

Iserbyt solo naar winst in Heerde

Eli Iserbyt heeft zich de sterkste getoond in de Exact cross Heerderstrand. Laurens Sweeck en Pim Ronhaar bleven het langst in de buurt van de Belgische kampioen. Zij werden respectievelijk derde en tweede.

In de wedstrijd voor de elite heren in Heerde was de kopstart voor Guus van den Eijnden, maar een poging van Felipe Orts Lloret om snel in te halen kort voor een bocht, met een valpartij tot gevolg, gooide roet in het eten voor de jonge Nederlander.

Het zorgde er zowaar voor dat anciens Corné van Kessel en Tom Meeusen vooraan het deelnemersveld toefden. Voor even, want Iserbyt, die na een weekje schorsing terug aantrad, had zijn zinnen gezet op de Nederlandse Exact Cross.

Mees Hendrikx liet zich in de eerste rondes vooraan opmerken maar zou dan wat terugzakken. Intussen werkten Pim Ronhaar en Laurens Sweeck zich naar voor. Niels Vandeputte volgde niet ver achter de koplopers, maar zou niet de aansluiting kunnen maken.

Op de kop van de race bleef Iserbyt maar gas geven. Dusdanig dat de Belgische kampioen opnieuw voorsprong wist te nemen en soleerde naar de zege.

Sweeck, die zich de betere toonde in het zand, probeerde nog wel maar moest zijn inspanning wat bekopen naar het eind toe. Toen Ronhaar hem voorbijsnelde had de Crelan-Corendonrenner geen cartouche meer om te antwoorden.

Iserbyt zei naderhand dat hij niet rondreed op frustratiegevoelens. "Ik heb gewoon mijn zinnen er op gezet. Sweeck en Ronhaar strubbelden nog serieus tegen. Het was een parcours op mijn maat, veel draaien en keren.  Een zegen voor mij dat het beperkte zandstroken waren.", legde Eli uit.

"Ik kijk er naar uit om morgen weer het beste van mezelf te geven. Ik denk dat het nog mogelijk is om het klassement (nvdr superprestige) te winnen. We zullen zien.", aldus een strijdvaardige Iserbyt

Meer uitslagen klik hier

Archieffoto credit TFoto - bron reactie: Exact cross




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!