Velofollies 2025

Alvarado opent de Superprestige met de zege

Alvarado opent de Superprestige met de zege

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de opener van de Telenet Superprestige 2024-2025 gewonnen en is dus meteen de eerste leidster van het regelmatigheidscriterium. Fem van Empel snoepte aan de meet nog de tweede plaats af van Lucinda Brand, die derde werd.

In de wedstrijd bij de dames in Ruddervoorde was de kopstart voor Leonie Bentveld. Maar niet veel later zag de Nederlandse haar landgenote Lucinda Brand meteen stevig van leer trekken. Dusdanig dat de Baloise Trek leeuwin in de tweede ronde alleen op de kop van de race kwam. Achter haar een trio: Fem van Empel, Sara Casasola en Bentveld. Laatstgenoemde zou later wat terugzakken.

Ceylin del Carmen Alvarado werkte zich intussen naar voor en vervoegde de wereldkampioene en de Italiaanse kampioene in de achtervolging op Brand.

RUD_5555.jpg (236 KB)

Alvarado dichtte richting het slot de kloof op de leidster en we kregen een viertal vooraan de race.

Met nog één ronde te crossen versnelde Brand opnieuw. Alvarado had als enige een antwoord hierop en het leek tussen deze twee te gaan voor de zege. Maar een slipper in een bochtje net na de zandpassage van Ceylin zorgde er voor dat Van Empel nog kwam aansluiten. Weliswaar toonde de renster van Fenix-Deceuninck nog over een cartouche te beschikken en stoof ze naar de zege. Brand zou tweede worden, maar lette niet op aan de meet en Van Empel stak haar nog voorbij.

RUD_5759 podium dames.jpg (225 KB)

Een alweer goede Casasola werd vierde en Laura Verdonschot reed naar een zeer verdienstelijke vijfde stek.

Donderdag won Ceylin del Carmen Alvarado nog in Ardooie, een paar dagen later doet de Nederlandse dat op een boogscheut verder nogmaals. Deze keer levert het de leidersplaats op in een regelmatigheidscriterium.

"Of ik nu al mijn beste niveau haal weet ik zelf nog niet", wist de renster van Fenix-Deceuninck achteraf te vertellen. "Ik haal vast en zeker een hoger niveau dan vorig jaar. Of dit naar topvorm toe ook mijn maximale is kan ik echt niet zeggen. Maar natuurlijk  mag ik echt wel zeer tevreden zijn met het huidige vormpeil. Op het laatste van de wedstrijd viel ik nog halfachtig. Door de hoge snelheid schoof mijn wiel  even weg in een bocht. Gelukkig zat ik binnenbocht en bleven de anderen daardoor achter mij."


Uitslagen Ruddervoorde klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Lieven Verheyen




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!