Velofollies 2025

Sweeck sprint meteen naar winst

Sweeck sprint meteen naar winst

Laurens Sweeck heeft zijn veldritseizoensdebuut niet gemist. De Crelan-Corendonrenner spurtte naar winst in Essen. Niels Vandeputte leek te gaan winnen maar schoot in de laatste bocht uit zijn klikpedaal en strandde zo op plekje twee. Jens Adams vervolledigt het podium als derde

De overwinning bij zijn seizoensdebuut doet deugd voor Sweeck. "Toch wel. Ik had het niet verwacht om meteen te kunnen winnen eigenlijk. Omdat de rest toch al wat competitie in de benen heeft. Het was toch wat meer ondergaan, had ik het gevoel."

"Ik denk dat ik wel een beetje chance had dat Niels hapert in die laatste bocht. In principe kun je Niels niet meer remonteren daar. Hij is ook ne rappe.', is Sweeck eerlijk.

Over zijn aanpak vertelde Laurens het volgende. "Ik probeerde heel tijd goed positie te houden, eigenlijk heel de cross. Omdat het wat nerveus was, met de langere stukken in het begin van de omloop, waar de wind toch wat meespeelde. Maar dan was het altijd wel wat drummen richting de balken en het bosje achteraan. Het was dus altijd wel nerveus er naartoe rijden. En ik denk dat ik me wel heel de cross goed in positie kon houden ."

Essen 24 podium heren credit Bram.jpeg (245 KB)

Ryan Kamp dook op de kop het veld in bij de elite heren, met Niels Vandeputte in zijn spoor. Ook Lander Loockx vertrok sterk, nam de leiding over en bepaalde het tempo. Er werd snel gereden op het dit jaar droge parcours, het deelnemersveld werd op een lint getrokken, Vandeputte moest de post binnen met een lekke band, terwijl Thomas Mein spectaculair ten val kwam en de race zou verlaten.

Pas in de derde ronde brak het lint op verschillende plaatsen. Toon Aerts nestelde zich vooraan met ploegmaat Corné van Kessel. Met ook Toon Vandebosch, Laurens Sweeck, Lander Loocks, Jens Adams en een teruggekeerde Vandeputte kregen we een zevental als leidersgroep. 

Wat later kwamen nog enkele renners aansluiten, maar bij een volgende tempoverhoging moesten zij de rol lossen. 

In de 7de van in totaal 11 ronden kende Toon Aerts pech met de fiets, net op een moment dat Vandeputte de kop overnam. Aerts verloor kostbare tijd om het euvel op te lossen en was op achtervolgen aangewezen. Na een stevige inhaalrace wist hij, met dank aan Ward Huybs, die het laatste kloofje dichtte, terug aan te sluiten vooraan.

Met 8 man vatten ze de laatste ronde aan, strijdend voor een goede positie. Niels Vandeputte sprong op de fiets over de balkjes en nam zo de kop. Sweeck wist als enige de versnelling te beantwoorden en het duo spurtte voor de zege. Vandeputte zat in pole-position maar verslikte zich in de laatste bocht en schoot uit zijn klikpedaal ...


Fotocredit Bram van Lent




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!