Velofollies 2025

Marion Norbert Riberolle wint wederom in Essen

Marion Norbert Riberolle wint wederom in Essen

Tot in de voorlaatste ronde leken nog 6 rensters kans te maken op de zege in de Exact Cross in Essen. Maar toen plaatste Marion Norbert Riberolle de beslissende versnelling en soleerde naar de zege. Haar ploeggenote Sara Casasola werd tweede en Laura Verdonschot derde

Na het startschot voor de elite dames in Essen was Laura Verdonschot goed weg, teamgenote Alicia Franck volgde in haar spoor, dan Sara Casasola (Ita) en een deelnemersveld op één lang lint.

In ronde twee vormden een negental dames de kopgroep, met ook Manon Bakker, Anna Kay, Aniek van Alphen, Mae Cabaca, Sterre Vervloet, ...

Het hoge tempo van de Italiaanse kampioene dunde de groep uit tot zes. Casasola, Verdonschot, Franck, Van Alphen, Bakker en Norbert Riberolle bleven vooraan in elkaars buurt. Laatstgenoemde wist in de voorlaatste ronde de beslissende aanval te plaatsen. Casasola stopte goed af en Laura Verdonschot en Alicia Franck probeerden tevergeefs de kloof te dichten. 

Bij het ingaan van de slotronde had de koploopster een geruststellende twintig seconden voorsprong en soleerde naar haar tweede opeenvolgende zege in Essen. De Italiaanse kampioene werkte zich nog los van haar metgezelles en werd tweede. Verdonschot volgde meteen als derde.

Essen 24 credit Bram podium dames.jpeg (224 KB)


Een emotionele Marion Norbert Riberolle hecht belang aan deze overwinning vroeg op het seizoen. "Mijn oma is in het ziekenhuis. Ik zei gisteren 'ik zal voor jou winnen' en nu heb ik dat kunnen doen. Ik ben blij."

"Vorig jaar kwam mijn eerste zege er in december en nu bij het begin van het seizoen. Het is supermooi voor de ploeg ook. Ik ben samen met Sara Casasola in de camper en ze is een supergoede ploegmaat."

"Ik heb progressie gemaakt op de fiets op de weg. Ik moet nu meer in mezelf geloven (glimlacht).", legt Marion uit over haar ferme versnelling.

Junioren

Bij de junioren ging de zege eerder op de dag naar de Tsjech Krystof Bazant, voor Lars Daelmans en Mats Vanden Eynde.

Essen 24 podium junioren credit Bram.jpeg (242 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit Bram van Lent




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!