Velofollies 2025

Crelan-Corendon twee keer aan het feest in Essen

Crelan-Corendon twee keer aan het feest in Essen

Dubbel feest voor de Crelan-Corendonformatie in Essen. Op een droge ondergrond (we zijn wel wat anders gewend in Essen) gingen zowel Marion Norbert-Riberolle als Laurens Sweeck met de zege aan de haal.

“Het was een onderonsje tussen ons team en De Ceuster-Bouwpunt”, maakte winnares Marion Norbert-Riberolle de juiste analyse. Met mezelf en Sara Casasola aan de ene kant en Laura Verdonschot en Alicia Franck aan de andere kant.”

Een zichtbaar geëmotioneerde Norbert-Riberolle bleek met een bepaalde persoon in haar gedachte rondgereden te hebben. “Ik ben zeer blij met deze zege. Hopelijk is het een steun voor mijn grootmoeder die momenteel in het ziekenhuis ligt. Ik heb nog niet direct iemand uit de nabije omgeving moeten afgeven. En die gedachte maakt me toch wel bang. Normaal is mama ook altijd aanwezig op mijn wedstijden. Maar ik heb ze gezegd bij oma te blijven. En aan oma had ik beloofd vandaag te winnen voor haar. Dat dit lukte doet me veel.”

Tijdens de wedstrijd had de 25-jarige in het Franse Troyes geboren maar al enige tijd tot Belgische geneutraliseerde renster niet enkel de steun van ploeggenote Casasola. “Ik had regelmatig oogcontact met ploegleider Kris Wouters. Toen hij teken deed om aan te vallen twijfelde ik geen seconde. Met het gekende succes.”

Sara Casasola : “Ik ben zeer blij met de overwinning van Marion en het feit dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. De tweede plaats maakt het plaatje helemaal af. In de wedstrijd ging het te snel om met elkaar te overleggen. Maar we hebben genoeg ervaring om mekaar te begrijpen.”

Laura Verdonschot : “Toen Marion een tweede keer wegreed moest ik met het hoofd koersen. De derde plaats stelt me tevreden. Al had ik niet echt het beste gevoel. Een droge omloop in Essen was eens iets totaal anders dan we hier gewoon waren. Toen Camiel van den Bergh me stuurde dat het zo droog lag dacht ik echt dat hij me beet wou nemen. Toen ik aankwam zag ik dat het geen grap was.”

Ook Laurens Sweeck mocht dus feesten. Iets wat hem vorig jaar niet gegund was.

“Ik zal de brievenbus de volgende dagen maar niet leegmaken”, lachte Sweeck. Normaal gezien mag je hier maar dertig per uur rijden. En daar zijn we vandaag toch een paar keer boven gegaan. Dat we hier met acht renners constant bij elkaar bleven verbaasde me wel. Maar het tempo lag te hoog om weg te rijden. Als de ondergrond zo droog is mocht het parcours best wel wat selectiever zijn.”

De 30-jarige Sweeck maakte er een lange spurt van. Dat ondanks het feit dat de laatste rechte lijn maar zeer kort was. “Toen Niels Vandeputte een foutje maakte besliste ik om fors door te trekken. Eens we uit het veld kwamen was de finish snel daar. Natuurlijk neemt deze overwinning wat druk weg. Al wil dit nu niet zeggen dat ik op mijn lauweren ga rusten. Maar het is best leuk om mijn supporters te zien feesten.”

Niels Vandeputte : “Ik had snel door waar ik de wedstrijd had kunnen winnen. Dat was net na de balken. En ik dacht het plan ook te kunnen uitvoeren. Maar in de laatste bocht naar de balken schoof ik weg en klikte ik uit de pedalen. Zo verliezen is best zuur. Maar met nu al drie podiumplaatsen, waaronder een overwinning in Brumath hoor je me niet klagen.”

Jens Adams : “Het ging er vandaag supersnel aan toe. Een podiumplaats doet altijd deugd. Of dit perspectief opent voor het EK denk ik niet. Want ik denk dat men met een beperkte selectie naar Spanje zal gaan.”

Essen 24 podium heren credit Bram.jpeg (245 KB)

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Bram van Lent

Alle uitslagen Exact cross Essen klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!