Velofollies 2025

Exact Cross Essen presenteert mooi deelnemersveld

Exact Cross Essen presenteert mooi deelnemersveld

Op zaterdag 19 oktober 2024 staat er voor het tweede weekend op rij een Exact Cross op de veldritkalender. De Robotlandcross in Essen maakte een sprong voorwaarts op de agenda en komt nu dus al in oktober aan bod.

Het parcours door en rond het terrein van Robotland is bijna identiek aan dat van vorig jaar. De klassieke weidecross in Essen biedt een combinatie van rechte stroken waar de renners hun power kwijt kunnen, afgewisseld met een paar verraderlijke bultjes, enkele bochtenpassages en de nieuwe balken vlak voor de publiekstent. Vorig jaar kregen de renners en toeschouwers begin december een kletsnatte editie voorgeschoteld. Met de voorwaartse beweging van anderhalve maand op de crosskalender is het hopen dat de weergoden voor deze editie iets beter gezind zijn.

Vorig veldritseizoen dook Wout van Aert in Essen voor de eerste keer het veld in om er meteen te zegevieren. Nu zaterdag is hij er niet bij en wordt het een open strijd voor het hoogste schavotje.

Bij de dames maakt Sanne Cant haar seizoensdebuut. Zeven jaar geleden was ze al eens de sterkste in de Robotlandcross. Laura Verdonschot duikt zaterdag voor het eerste dit seizoen de Belgische modder in, nadat ze dit veldritseizoen al liefst zes keer wist te winnen in Groot-Brittannië en Spanje. Een derde Belgische in het rijtje kanshebbers is Marion Norbert Riberolle, vorig jaar nog de beste in de modderpoel van Essen. Ook Alicia Franck wordt aan de start verwacht. Zij zal hopen de goede lijn te kunnen doortrekken.

Met de Italiaanse kampioene Sara Casasola en Tsjechische kampioene Kristýna Zemanová zijn er naast Cant dus nog twee kampioenentruien die we zaterdag mogen aanschouwen ....

Update: Zemanova laat via haar sociale media weten af te moeten haken. Werkt aan haar herstel na een covidbesmetting eind september
Update: Ook Cant start niet. 

Info Exact Cross Essen klik hier

Lees: Iserbyt 3 wedstrijden geschorst klik

Bron: Golazo / Exact Cross - fotocredit Bram van Lent




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!