Velofollies 2025

Meteen prijs voor de wereldkampioene

Meteen prijs voor de wereldkampioene

Fem van Empel heeft de Exact cross op be-Mine in Beringen wederom gewonnen. Ceylin del Carmen Alvarado toonde haar heel sterk, kende pech, maar finishte toch mooi tweede. Lucinda Brand vervolledigt het podium als derde.

Bij de dames in de Exact Cross in Beringen was de kopstart voor Sara Casasola. Alvarado en Van Empel volgden en passeerden al snel de Italiaanse kampioene om een duo vooraan te vormen. Maar dan  strooide een kettingprobleem roet in het eten voor Ceylin, na slipper op de schuine kant. De wereldkampioene kwam zo alleen op de kop van de race. Wat verder volgden Casasola en Brand.

Na een kleine inhaalrace van Alvarado kregen we in ronde 3 van 5 drie achtervolgsters, op een 18 tal secondjes van de leidster.

Bij het Ingaan van de volgende rronde liep de achterstand op tot een halve minuut. Alvarado wist zich los te werken van haar metgezelles, terwijl de Italiaanse kampioene op haar beurt achterop geraakte met een kettingprobleem

Van Empel vatte de slotronde aan met 24 seconden voorsprong op Alvarado en 40 op Brand. En de Nederlandse dames finishten ook in deze volgorde.

BER_3965 podium.jpg (215 KB)

Het seizoen openen met de overwinning is uiteraard mooi voor de wereldkampioene "Ik ben er ook blij mee. Ik heb er wel voor moeten werken.", geeft Fem mee. "Ik denk dat Ceylin de sterktse was in de wedstrijd.", waarmee ze verwijst naar aanvang van de race en de pech voor haar landgenote. "Op dit parcours weet je, pech kan je zomaar hebben.", aldus Van Empel, die nog vertelde dat ze nog slechts twee crosstrainingen achter de rug heeft en er best nog wat nodig zijn

Junioren

Bij de junioren mocht Mats Vanden Eynde op het hoogste schavotje, geflankeerd door Arthur Van den Boer en Giel Lejeune.

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!