Velofollies 2025

be-Mine is het decor voor opener Exact Cross

be-Mine is het decor voor opener Exact Cross

Nu zaterdag 12 oktober springen de startlichten van de Exact Cross opnieuw op groen met de be-MINE Cross in Beringen. Titelverdedigers van vorig jaar, Thibau Nys en wereldkampioene Fem van Empel, zijn net als vele andere toppers meteen van de partij in de openingsmanche.

De mijnterrils van be-MINE in Beringen zijn opnieuw het spectaculaire decor voor de eerste Exact Cross van het nieuwe veldritseizoen. Het uitdagende parcours heeft een upgrade gekregen ten opzichte van vorig jaar. Zo is er een nieuwe start- en finishzone, waar een extra bochtensectie aan gekoppeld wordt. Ook de belangrijkste afdaling werd aangepakt met een extra knik om de snelheid eruit te halen en toevoeging van nog meer beschermingselementen voor de renners. Dit zorgt voor een veiligere duik. Daarnaast blijven de pittige hellingen en technische passages op en rond de mijnterril de belangrijkste aspecten van de be-MINE Cross.

De veldritfans kunnen alvast uitkijken naar een strijd voor de overwinning tussen de beste veldrijders. Zo gaat wereldkampioene Fem van Empel op zoek naar haar derde overwinning op rij in Beringen. Haar landgenotes Ceylin del Carmen Alvarado, Nederlands kampioen Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en Inge van der Heijden zullen dat proberen te verhinderen. Uit Belgische hoek tekenen Marion Norbert Riberolle, Alicia Franck en Fleur Moors present, op zoek naar een eerste resultaat van het seizoen.

BER_9379.jpg (233 KB)

Ook bij de mannen is de winnaar van vorig jaar opnieuw aanwezig, net zoals het volledige podium van 2023. Thibau Nys, Belgisch kampioen Eli Iserbyt en Europees kampioen Michael Vanthourenhout maakten er vorig jaar een nagelbijter van tot op de streep. Samen met onder meer Lars van der Haar, Toon Aerts, Niels Vandeputte, Joran Wyseure, Toon Vandebosch, Emiel Verstrynge, Ryan Kamp en Felipe Orts verschijnen dus tal van veldrittoppers aan de start van de Exact Cross in Beringen.

Info (programma, deelnemers, parcours, uitslagen, ....) klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Exact cross

 




Zoeken

Kalender

oktober 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!