Marion Norbert Riberolle zet de wegfiets na het EK weer aan de kant

Marion Norbert Riberolle zet de wegfiets na het EK weer aan de kant

Een bronzen medaille in de Mixed Relay en navolgend enkele verdienstelijke pogingen in de wegrit. Dat is het EK van Marion Norbert Riberolle samengevat. Meteen ook de laatste prestaties van de Moeskroense op de weg dit jaar. Want vanaf nu richt ze haar pijlen op het crossseizoen.

"Die bronzen medaille nemen ze me niet meer af", blikt Norbert Riberolle nog even terug op haar EK. Ik ben al enige tijd goed bezig in het tijdrijden. En keek dan ook wel uit naar deze discipline. Maar nu gaat de focus volledig naar het veldrijden. Ik heb een goede zomer achter de rug en wil de goede benen graag mee nemen naar het veld. Eerst een weekje rusten en dan werken richting Beringen. Misschien ga ik zelfs nog een week eerder al ergens het veld induiken."

Ambitieus vooruitkijken

De 25-jarige renster ligt nog twee seizoenen onder contract bij Crelan-Corendon. En wil zich in die periode nog meer laten opmerken dan ze tot nu al deed. "Graag wil ik de komende winter in de grotere crossen een paar keer op het podium staan. Fem Van Empel en Lucinda Brand acht ik nog te sterk. Maar met de andere rensters wil ik voor die derde plaats meermaals concurreren. In kleinere wedstrijden zou ik graag eens op de bovenste trede van het podium staan. En waarom niet ambitieus vooruit kijken en ergens een grote kers op de taart nastreven ?"

Die kers kan bijvoorbeeld de Belgische titel worden. "Wat zou ik graag de titel binnen onze ploeg houden. En Sanne Cant opvolgen die al aangaf niet te starten op het BK. Maar ongetwijfeld zullen ook Fleur Moors en Laura Verdonschot die gedachte hebben. We zien wel wat het wordt. Het BK is nog niet voor direct. Eerst zijn er nog vele andere mooie wedstrijden."

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit UEC / Ivan Benedetto / SprintCyclingAgency

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!