Alicia Franck hoopt de aandacht weer naar het sportieve te brengen

Alicia Franck hoopt de aandacht weer naar het sportieve te brengen

Een ware goednieuwsshow. Dat brachten ploegmanagers Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck maandag vanuit de Antwerpse Regetta Beach Club. Met Bouwpunt werd een nieuwe co-sponsor gevonden voor de volgende twee jaar. Het team kende met Belgisch kampioene elite 2 Jesse Vandenbulcke een uitstekende wegcampagne, Laura Verdonschot verlengde haar contract tot 2027 en … Alicia Franck kruipt na een zware blessure uit het diepe dal.

“Ik voel me momenteel best oké”, lacht Franck. “Zo kon ik nog enkele wegkoersen meepikken en heb ik de conditie die we volgens planning voor ogen hadden. Akkoord, er is zeker nog marge tot verbetering. Maar dat is logisch gezien de lange revalidatie na de operatie van een vernauwde liesslagader.”

Toch zullen we Franck nog niet direct in competitie zien. “Ik wacht inderdaad nog enkele weken. En speld mijn eerste rugnummer weer op in het Tsjechische Ostrava. Daar won ik trouwens vorig jaar. In tegenstelling tot 2023 staan er nu twee wedstrijden in hetzelfde weekend geprogrammeerd. Een dubbele kans op punten dus.”

Nadien volgen dan hopelijk ook de Belgische crossen voor de Essense. “Met sommige organisatoren moet ik nog wel afstemmen alvorens het programma definitief vast komt te liggen. Maar het is inderdaad de bedoeling om quasi alle klassementscrossen te rijden. Tenminste tot het lichaam aangeeft dat een rustpauze nodig is. En dan bekijk ik op welk klassement ik mijn pijlen richt. Door de herschikking van de kalender zal de periode van november tot het WK weer heel hectisch worden. Voldoende frisheid behouden zal dan ook een uitdaging worden.”

De 29-jarige Franck zit in haar laatste contractjaar bij De Ceuster-Bouwpunt CT. Tegen een verlengd verblijf zegt ze zeker niet direct neen. “Laat me eerst maar focussen op de sportieve prestaties. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk wil ik nog langere tijd kunnen doorgaan op dit niveau. Ik hoop dan ook van verdere pech gespaard te blijven. En zie mijn sportieve toekomst ook wel met het nodige vertrouwen tegemoet.”, aldus Alicia

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits © Hendrik Biegs / team De Ceuster -Bouwpunt

Laura credit team5474.jpg (64 KB)

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!