Wout van Aert sprint naar de zege in Vuelta

Wout van Aert sprint naar de zege in Vuelta

Het is enkele maanden geleden maar Wout van Aert heeft nog een keertje het zegegebaar mogen maken. Hij heeft de derde etappe, Lousa - Castelo Blanco, van de Vuelta 2024 gewonnen, in een massasprint, en behoudt de leiderstrui. De Visma - Lease a Bikerenner topt ook het puntenklassement.

“Deze overwinning voelt geweldig”, Laat Van Aert noteren. “Het heeft even geduurd vooraleer ik opnieuw kon juichen, maar mijn geduld werd vandaag beloond. De ontlading na de finish was groot. Ik heb de smaak van de overwinning gemist.

De laatste overwinning van Wout dateerde van eind februari, met Kuurne-Brussel-Kuurne. Een maand later, in Dwars door Vlaanderen, trok een valpartij een streep door zijn voorjaar. Na een lange revalidatieperiode is hij helemaal terug. 

“Ik koers om te winnen. Ik ben met enorme motivatie naar deze Vuelta gekomen. Ik was gebrand om een rit te winnen en vandaag is het zover. Ik had twijfels in de periode na mijn val, maar tijdens de Tour de France voelde ik dat ik vroeg of laat mijn beste niveau zou kunnen halen. Dit resultaat maakt me erg blij.” , luidt het .


Alle info La Vuelta klik hier


Fotocredit Unipublic / Sprint Cycling Agency / Rafa Gomez / Vuelta

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!