Laura Verdonschot wint wegkoers in Massemen

Laura Verdonschot wint wegkoers in Massemen

Op zaterdag 17 augustus 2024 heeft Laura Verdonschot een wegwedstrijd in Massemen gewonnen. De 27-jarige renster van het De Ceuster Acrog-team versloeg in een spannende sprint de Nederlandse Marjet Groen. Dina Scavone werd derde.

Het was van de junioren geleden dat Laura Verdonschot nog eens een wegwedstrijd won. “Met dank aan mijn collega-rensters die mij vandaag geweldig hebben gesteund. Dit voelt voor mij dan ook aan als een teamoverwinning”, klinkt het bij Laura

De voorbije maand werkte Laura Verdonschot, samen met collega-renster Lotte Baele, enkele pittige trainingen en een hoogtestage af in Frankrijk, in functie van het komende veldritseizoen. Pas terug nam Laura zaterdag deel aan de wielerwedstrijd in Massemen, een wedstrijd die deel uitmaakt van het regelmatigheidscriterium de Woman Cycling Series. Samen met haar teamcollega’s Jesse Vandenbulcke, Nette Coppens, Jinse Peeters, Xena Debruyckere en Laura Smets, ging Verdonschot voluit in de laatste kilometers.

'Opsteker richting komend crossseizoen'

“Het treintje met Jesse was richting de laatste kilometers goed vertrokken, tot er plots een uitval aan de andere kant kwam van Marjet Groene. Ik zag dat de Nederlandse heel wat power in de benen had en ben er onmiddellijk achter gesprongen. Snel namen we enkele meters en door het goede afstopwerk van mijn collega’s kon ik het in een sprint voor de overwinning afmaken. Het is de eerste keer, sinds mijn tijd bij de junioren, dat ik een wegwedstrijd win. Ja, het doet deugd omdat het ook aanvoelt als een teamoverwinning. Toen we vertrokken had ik vermoeide benen van de afgelopen intense trainingsdagen. De overwinning voelt daarom dubbel zo goed en bevestigt eveneens mijn opbouwende condititie. Het is ook een mooie opsteker richting het komende crossseizoen, dat langzaam nadert en waar ik enorm naar uitkijk”, aldus een blije Laura Verdonschot.

Volledige uitslag klik

Credits Team De Ceuster - Acrog

Laura Verdonschot op Veldritkrant klik hier

 




Zoeken

Kalender

september 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!