EK veldrijden 2022 > Nederlandse selecties

EK veldrijden 2022 > Nederlandse selecties

Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selecties bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen van komend weekend. De bondscoach ziet in alle categorieën medaillekansen en hoopt ook op Europese titels.

Bij de elite heren kan Corné van Kessel opnieuw in competitie treden , nadat hij door een blessure uitviel begin deze maand (lees hier). Bij de dames heeft Fem van Empel besloten uit te komen bij de elite (lees hier).

"Lucinda Brand blijkt voldoende hersteld van haar breukje in de hand om haar Europese titel in die categorie te verdedigen.", klinkt het vanuit de KNWU, maar zelf geeft Brand aan op het einde van de week definitief te knoop door te kunnen hakken.

‘’Het parcours in Namen is wel vrij specifiek, maar we mogen ambitie hebben, want we hebben de afgelopen weken in de volle breedte mooie prestaties en uitslagen van de Nederlandse deelnemers gezien.. Ook de resultaten van de wereldbeker in Maasmechelen van zondag waren zeer hoopgevend, met winst bij de elite-vrouwen, de junioren en de junior-vrouwen en podiumplaatsen in de andere categorieën. Het zal onze inzet zijn om ook in alle wedstrijden van dit EK voor de medailles mee te strijden, waarbij ik bij de elite- en beloften-vrouwen wel echt inzet op het goud. Het is mooi om Corné van Kessel en Lucinda Brand er weer bij te hebben. Beide coureurs kregen van hun specialist groen licht om te starten omdat hun herstel goed vordert en maken de selectie sterker in de breedte. Ik denk dat we met hoog gespannen verwachtingen naar Namen mogen afreizen.", aldus De Knegt

Selecties

Elite heren

Lars van der Haar, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Joris Nieuwenhuis

Elite dames

Lucinda Brand (hand nog niet ok), Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Marianne Vos en Aniek van Alphen

U23 heren

Pim Ronhaar, Luke Verburg, Danny van Lierop, Tibor del Grosso, Bailey Groenendaal en David Haverdings

U23 dames

Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Leonie Bentveld, Femke Gort en Iris Offerein

Junioren heren

Guus van den Eijnden, Senna Remijn, Jelte Jochems, Mika Vijfvinkel, Floris Haverdings en Keije Solen

Junioren dames

Lauren Molengraaf, Puck Langenbarg, Roxanne Takken, Bloeme Kalis en Sara Sonnemans

Fotocredit TFoto - bron : KNWU

 

 




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!