Wout van Aert sprint naar ritzege in Volta ao Algarve

Wout van Aert sprint naar ritzege in Volta ao Algarve

Wout van Aert heeft in de Volta ao Algarve zijn eerste overwinning van het wegseizoen te pakken, in een massasprint. Wat enigszins verrassend is want er werd gedacht dat hij zich niet zou mengen in het gedrum.

"Ik besloot pas op tien kilometer voor het eind om mee te sprinten. De aanloop naar de sprint was veilig en ik zat na de laatste tussensprint mooi in positie met de ploeg. Het was vrij gemakkelijk om vooraan te blijven en de aankomst was licht oplopend, dat ligt me wel. Ik voelde dat de benen goed waren en dacht: ik kan het maar beter gewoon proberen", vertelde Van Aert na afloop.

Door zijn zege positioneert Van Aert zich nu zevende in het algemeen klassement van de rittenkoers, op 22 seconden. De vraag is nu wat hij kan in de tijdrit? "Ik heb de hele winter m’n tijdritfiets nog niet aangeraakt, dus ik verwacht er niet superveel van. Sowieso gaat het heel lastig worden om Remco Evenepoel te verslaan, maar ik ga er uiteraard alles aan doen om een goede tijdrit neer te zetten.", aldus Wout van Aert, die vertrouwen tankt uit deze overwinning.

Info Volta ao Algarve klik hier

Archieffoto credit TFoto - bron reactie: Team Visma - Lease a Bike

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!