Senn Bossaerts breekt sleutelbeen, twee Belgische junioren aan de start in Tabor

Senn Bossaerts breekt sleutelbeen, twee Belgische junioren aan de start in Tabor

Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout selecteerde met Senn Bossaerts, Arthur Van Den Boer en Mats Vanden Eynde, drie junioren voor het WK veldrijden 2024. Bossaerts zal omwille van een sleutelbeenbreuk niet kunnen deelnemen. De heren wikken en wegen hun kansen en laten hun licht schijnen op de kanshebbers voor de titel.

Senn Bossaerts mocht als tweedejaars junior voor het eerst naar een WK. Begin vorig seizoen liep hij een schouderblessure op en viel zowat zijn hele winter in het water. Deze winter vocht hij terug, won hij de Azencross in Loenhout en een wedstrijd in Normandië. Hij keek zonder verwachtingen naar zijn eerste deelname. Hij moet nu jammer genoeg 'noodgedwongen' forfait geven na een sleutelbeenbreuk op training. Senn onderging ondertussen al een operatie in Herentals en zijn seizoen zit er jammer genoeg op.

(lees verder onder de foto)
BKM_6157 Arthur.jpg (137 KB)

Met Arthur van den Boer en Mats Vanden Eynde staan er voor België dus enkel twee eerstejaars junioren aan de start. Van Den Boer won als eerstejaars junior heel wat wedstrijden. Zo behaalde hij begin januari nog de nationale titel. Toch start hij zonder grote verwachtingen. “Als eerstejaars is dit natuurlijk een grote ervaring. Ik kijk er zeker naar uit om er aan de start te staan, het is dan ook de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”

Van den Boer werd in de wereldbekerwedstrijd in Dublin nog tweede achter Stefano Viezzi. “Dat ik al eens podium kon rijden tijdens een wereldbeker geeft me zeker vertrouwen. Maar op het WK het podium halen gaat moeilijk worden. Maar met een plaats in de top vijf zou ik zeker tevreden zijn.” , besluit Arthur.

(lees verder onder de foto)
NAM_3992 Mats.jpg (127 KB)

Proberen te genieten en hopelijk een plaatsje in de top tien

Met Mats Vanden Eynde heeft België nog een tweede ijzer in het vuur. Hijn haalde dit seizoen al een aantal podiumplaatsen en kon in de wereldbeker van Zonhoven nog mooi als tiende eindigen. “Ik kijk enorm uit naar het WK en droom van een plaats in de top tien. Maar vooral wil ik genieten en ervaring opdoen voor volgend seizoen. Ik ga heel erg tevreden zijn als ik zondag mijn droom waar zou kunnen maken.”

Naast hun eigen ambities kijken de heren ook naar de concurentie. Wie zien zij zondag met de regenboogtrui huiswaarts keren? Beide heren zien Aubin Sparfel als één van de kanshebbers. “Ik denk dat Senna Remijn en Albert Philipsen ook kans maken.” ,aldus Van den Boer. “Voor mij maakt ook Stefano Viezzi een kans. En als ik de dag van mijn leven heb, geraak ik misschien ook nog op het podium.” ,besluit Vanden Eynde al lachend.

Credits foto/tekst TFoto-Wouter Toelen

Info WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik


 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!