De Schoesitter en Laurijssen zonder verwachtingen naar Tabor

De Schoesitter en Laurijssen zonder verwachtingen naar Tabor

Shanyl De Schoesitter trekt als tweedejaars junior naar het WK veldrijden 2024 in Tabor (Tsjechië). Voor Sanne Laurijssen zal het haar eerste wereldkampioenschap worden. Beide dames wikken en wegen hun eigen kansen en doen een voorspelling voor het podiuim.

Shanyl De Schoesitter reed vorig jaar op het WK in Hoogerheide naar de `zesentwintigste plaats. Voor dit WK is ze realistisch over haar kansen. “De laatste maand ging het slechter als gehoopt. De combinatie met school ging moeilijk en een ontsteking aan mijn teen speelde me ook heel wat parten. Deze ontstond nadat er tijdens een training een fiets op viel.”

“Afgelopen weken ging het gelukkig weer wat beter, hier ben ik heel blij mee. Ik ga in Tabor alles geven en er het beste van maken.” Ze kijkt ook even naar wie er het meeste kans maakt op de regenboogtrui. “Ik denk dat Célia Gery, Cat Ferguson en Viktoria Chladonova het meeste kans maken. Ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Al kunnen Puck Langenbarg, Imogen Wolf en Vida Lopez de San Roman zich ook wel eens mengen in de strijd.” , aldus De Schoesitter.

(lees verder onder de foto)
NAM_4587 Shnayl.jpg (198 KB)


Ik kijk heel erg uit naar mijn allereeste WK

Sanne Laurijssen duikt zaterdag, om vijf minuten na elf, voor de allereerste keer het veld in op een wereldkampioenschap veldrijden. “Ik kijk er echt naar uit, mijn allereerste ooit en dat is dus wel zeer spannend.” Ook Laurijssen, de vierde van het Belgisch kampioenschap in Meulebeke, is zeer nuchter over haar eigen kansen. “Ik hoop op een plekje in de top twintig.”, klinkt het.

“Vorige week had ik in Hoogerheide nog heel wat last in mijn rug, door een val in Benidorm de week ervoor. Ondertussen hebben ze mijn rug al goed onder handen genomen. Dus ik hoop dat ik er geen last meer van zal ondervinden.” Ook zij gaat vol en hoopt zo een goede uitslag te rijden.

Over de kanshebbers op de medailles is ze unaniem met De Schoesitter. “In welke volgorde ze zullen eindigen, weet ik niet. Maar zowel Gery, Ferguson en Chladonova maken klans op de titel.” , besluit ze.

NAM_4508 Sanne Laurijssen.jpg (140 KB)

Credits foto"s/tekst  TFoto-Wouter Toelen

Info WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik


 

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!