Alexe De Raedemaeker, van triatlete tot brons op BK veldrijden

Alexe De Raedemaeker, van triatlete tot brons op BK veldrijden

Van crosstriatleet naar een derde plaats op het BK veldrijden voor dames junioren. Alexe De Raedemaeker zette afgelopen seizoen flinke stappen voorwaarts.

“Ik begon mijn sportieve carrière in het triatlon, de laatste jaren deed ik crosstriatlon.”, begint Alexe De Raedmaeker haar verhaal. “Ik nam deel aan een aantal Xterra’s, wedstrijden die bestaan uit een combinatie van zwemmen, mountainbiken en traillopen. In Italië werd ik tweede, in Frankrijk mocht ik als derde het podium op.”

Even later volgde de overstap naar het veldrijden. De Raedemaeker nam vorig jaar in Lokeren ook deel aan het BK veldrijden bij de dames junioren. Ze behaalde er een tiende plaats op meer dan zeven minuten van winnares Fleur Moors. “Vorig jaar waren de verschillen echt heel groot. Ik ben sindsdien beter beginnen trainen en werk nu met een trainer. Ik heb echt naar het BK toegewerkt. Daar is dan ook het harde werk voor beloond.”

(lees verder onder de foto)
BKM_5805.jpg (239 KB)

vlnr Shanyl De Schoesitter, Ilken Seynave en Alexe De Raedemaeker

Bronzen medaille als kers op de taart

“Als ik naar mijn prestaties van het seizoen keek, hoopte ik wel op een derde plaats. Maar natuurlijk moet de wedstrijd altijd gereden worden.” ,weet De Raedemaeker. Een kampioenschap is altijd een speciale wedstrijd. Alles moet goed vallen en er is ook altijd wel wat stress. “Gelukkig ben ik met de hulp van mijn sportpsycholoog en trainer vrij rustig kunnen blijven.”

Het was Shanyl De Schoesitter die met een kanonstart vanaf de eerste meters het kampioenschap hard probeerde te maken. Ook De Raedemaeker nam een goede start. “Maar de eerste halve ronde heb ik toch wat volk over me laten gaan. Ik weet van mezelf dat dit wel vaker gebeurt. Gelukkig snel kunnen rechtzetten en zat ik met Sanne Lauryssen  en Noor Vandendijck in strijd voor de derde plaats.” De kalmte zorgde ervoor dat ze derde plaats naar zich toe kon trekken.

(lees verder onder de foto)
EKP_8215.jpg (209 KB)

In de selecties heb ik al veel kunnen leren

Bondscoach Sven Vantourenhout nam De Raedemaeker al een aantal keer op in de selectie voor de wereldbekers. “Dit heeft me zeker geholpen, het is zalig om mee te gaan, er wordt megagoed voor je gezorgd en je leert hier al heel veel met hier maar gewoon te zijn.”Hoe het verdere verloop van haar seizoen in het veld eruit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. “Eerst is het afwachten of ik nog in de selecties zit, en daaruit gaan we het seizoen verder uitstippelen.”

Verder kijkt ze ook al uit naar het wegseizoen en zijn een deelname aan de Ronde van Vlaanderen en Gent -Wevelgem al zekerheden. “Voor de rest hoop ik ook eventueel op een selectie met het Belgisch team, om ook ervaring op te kunnen doen in het buitenland. Maar dat is natuurlijk ook afwachten.” Ze zou zich ook graag toe gaan leggen op het tijdrijden. “Maar dan wel op een echte tijdritfiets. Als juniore moeten we tijdrijden op een wegfiets en dat is echt een ramp.” , besluit ze.

Credits Wouter Toelen/TFoto








Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!