Cyclis-Van den Plas CT wil blijven groeien

Cyclis-Van den Plas CT wil blijven groeien

Dat niet elk wielerteam de mogelijkheid heeft om als fulltime profteam te werken is een feit. Toch verdienen ze allemaal evenveel respect. Zo ook Cyclis-Van den Plas CT, dat met onder andere Wout Janssen al in beeld kwam bij de TV-crossen.

“Als je kijkt hoe we doorheen de jaren heen al progressie maakten, zal je me niet horen klagen”, vertelt mede ploegmanager van Cyclis-Van den Plas CT Pieter Lenaerts. “Naast het veldrijden zijn we vorig jaar ook actief geweest met een vol interclubprogramma op de weg. Een boeiend en succesvol jaar. Waarvoor we een pluim dienen te geven aan de renners.”

Met Cyclis kreeg het team, dat vorig jaar nog onder de naam Van den Plas-Hepa CT uitkwam, een nieuwe naamsponsor. “Een sponsor waar we heel tevreden mee zijn. Al zijn we natuurlijk onze andere sponsoren ook dankbaar dat ze quasi allemaal aan boord bleven. Dus ook Hepa voor alle duidelijkheid.”

Teambus

Het komende seizoen zal het team trouwens ook uitpakken met een ware teambus. Het laat zien welke stappen er nog steeds gemaakt worden. “We zijn de afwerking nog aan het finaliseren. Zo komt er een apart compartiment voor de renners en de verzorgers. Daarnaast willen we ook in het mountainbike en het gravel de visibiliteit verhogen.

Wout Janssen is op dit moment het grote uithangbord. De renner uit Rijkevorsel behaalde in de X2O van Kortrijk nog een tweede plaats en in deze van Herentals een vijfde. Op het BK voor beloften eindigde hij achtste.

Al hoopt ook Willem Janssens (Noorderwijk, Herentals) zich terug in de picture te rijden. Bij de jeugd won hij meerdere crossen. “Sinds nieuwjaarsdag ben ik lid van dit team”, zegt Janssens. “Voorheen kwam ik uit voor het AA Drink Young Lions team. Vorig jaar kende ik veel problemen. Onder andere door een ijzertekort. Ook dit veldritseizoen viel snel in het duigen door een val in Duitsland. Maar dat wil niet zeggen dat ik de moed laat zakken. Een renner is vier jaar belofte. En daarin wil ik terug het gevoel krijgen om mee vooraan te rijden. De droom van profrenner heb ik dus zeker niet opgegeven. Al is het wel zo dat ik de eerstkomende periode de focus leg op mijn examens. Ik studeer namelijk geschiedenis aan de KU Leuven.”

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!