Einde seizoen voor Jana Van der Veken door stom ongeluk

Einde seizoen voor Jana Van der Veken door stom ongeluk

Jana Van der Veken komt sinds 1 januari uit als individueel renster, een bewuste keuze zo blijkt. In Koksijde stond ze in haar nieuwe outfit aan de start. Een stom ongeluk na de wedstrijd zorgde echter voor een vroegtijdig einde van haar veldritseizoen.

Jana Van der Veken won op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Middelkerke nog de bronzen medaille bij de dames junioren. Afgelopen maanden liep het heel wat minder. “Mijn trainingswaarden waren afgelopen seizoen veel beter. Maar de resultaten volgden echter niet. Tijdens de wedstrijden blokkeerde ik door de stress volledig. Gelukkig vond ik hulp bij een psycholoog en mijn trainer. Ze hielpen mij al goed, ik had het gevoel dat het de laatste wedstrijden al wat beter ging.” ,legt ze uit.

“Om het stressniveau nog wat te laten dalen heb ik er voor gekozen om niet meer in ploegverband te rijden. Sinds 1 januari kom ik als individueel renster aan de start. Dit geeft me extra rust.”

Stom ongeluk brengt vroegtijdig einde aan haar seizoen

In Koksijde kende ze een slechte dag, ze voelde zich tijdens de wedstrijd al niet super en had het gevoel niet alles te kunnen geven. “Koksijde bracht niet het gevoel dat ik verwacht had, ik voelde me echt niet goed. ’s Avonds zat ik achter op de fiets bij mijn vriend Yordi Corsus. Plots voelde ik me onwel worden en vroeg ik Yordi om snel te stoppen. Ik sprong al iets vroeger van zijn fiets, maar hierdoor kwam mijn voet in zijn achterwiel. Ik had al snel door dat het niet ok was.”, doet Jana Van der Veken haar relaas.

Een uitstap naar de spoedgevallen was niet te vermijden. “In het ziekenhuis werd de wonde tijdens een operatie gehecht. Ik heb een grote snede van mijn enkel tot aan de onderkant van mijn hiel. Ik besef dat ik heel veel geluk gehad heb.”

“Voorlopig mag ik er niet op steunen en is het afwachten hoe lang de revalidatie zal duren. Jammer genoeg zit mijn seizoen er nu op, er is niks aan te doen. Nu zal ik tijdens mijn blessure verder blijven werken om mijn stress onder controle te houden. Na mijn revalidatie start ik aan mijn wegseizoen.” ,aldus een vastberaden Jana Van der Veken.

Credits TFoto/Wouter Toelen

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!