Wout Vervoort 'Ik ben sterker geworden'

Wout Vervoort  'Ik ben sterker geworden'

Er stond geen maat op Wout Vervoort bij de mannen elite in Eversel (Heusden-Zolder) De renner uit Noorderwijk won er voor Miles Gevaert en Toon Sluydts.

"Ik kreeg de zege niet cadeau", reageerde Vervoort na afloop van de wedstrijd in Eversel. "Miles Gevaert was best een lastige tegenstrever. Nadat ik als vierde het veld indraaide wist ik vrij snel op te schuiven naar de tweede plaats. In de tweede ronde nam ik de leiding en besloot ik er de pees duchtig op te leggen. Op uitzondering van Gevaert moest iedereen lossen."

Omdat hij niet van zijn mede-koploper verlost leek te raken, pakte de tweeëntwintigjarige eerstejaars elite het tactisch aan. "Ik dwong Gevaert halfweg wedstrijd de kop op. En ging zelf even in het wiel hangen. Twee ronden voor het einde demarreerde ik dan achter zijn rug weg. Met succes, aan de finish had ik een voorsprong van een kleine twintig seconden."

Sterker geworden

Vorige week liet de Kempenaar zich ook al opmerken in Beringen. In tegenstelling tot een jaar eerder wist hij nu wel de wedstrijd te volmaken. "Met een achttiende plaats was ik er zeker tevreden. Door de grotere wedstrijden, die ik met het Stageco CT mocht rijden in de zomer, ben ik sterker geworden. Dat uit zich nu ook in de cross. Hopelijk kan ik deze vorm nog een tijd vasthouden."

Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!