Wout van Aert wint Coppa Bernocchi

Wout van Aert wint Coppa Bernocchi

Wout van Aert heeft de Coppa Bernocchi anno 2023 weten te winnen. Hij was de snelste van een select groepje dat spurtte voor de zege.

Team Jumbo-Visma controleerde mee de koers in de Coppa Bernocchi en richting het slot maakten ze nog met drie deel uit van een select gezelschap dat zou strijden voor de zege. Tiesj Benoot en Jan Tratnik loodsten Wout van Aert in stelling voor de sprint en hij werkte mooi af.

“Het gevoel van winnen is heerlijk”, vertelde Van Aert na afloop. “We namen gelijk het initiatief in de koers. Daarmee werden onze plannen wel duidelijk. Mijn teamgenoten deden voortreffelijk werk. Ik moest de goede arbeid van het team wel afmaken. Ik ging vroeg aan en sprintte tot op de lijn. Uiteindelijk bleek ik over de meeste kracht te beschikken.”

“Deze zege is er eentje voor de mensen die altijd in mij blijven geloven en dag en nacht bezig zijn om het beste in mij naar boven te halen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het thuisfront, mijn ploeggenoten en mijn trainer Marc Lamberts. Het is dit seizoen misschien qua aantal overwinningen niet het beste jaar uit mijn loopbaan, maar voor mezelf heb ik daar geen negatieve gevoelens bij. Het doet ontzettend veel deugd om het beulswerk van de ploeg te belonen met de zege. Dat is het meest verzadigende gevoel dat er bestaat. Ik ben blij dat ik mijn seizoen deze week in Italië met een goed gemoed en in prima omstandigheden kan afsluiten.”, aldus Wout van Aert

Fotocredit en bron reactie: Team Jumbo-Visma / Bram Berkien

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!