Wie pakt dit weekend de 1ste Europese en Belgische graveltitel?

Wie pakt dit weekend de 1ste Europese en Belgische graveltitel?

Op zondag 1 oktober organiseert Golazo in Oud-Heverlee het allereerste EK & BK gravel. Toppers uit alle disciplines van het wielrennen zullen aan de start verschijnen. Los van de sportieve prestaties zal er op en naast het parcours veel aandacht zijn voor duurzaamheid en natuurbeheer.

Een week voor het wereldkampioenschap in het Italiaanse Veneto zullen op zondag 1 oktober in Oud-Heverlee de Bolero UEC Gravel European Championships & Gravel Belgian Championships afgewerkt worden, waar de allereerste Europese en Belgische titels uit de geschiedenis uitgedeeld zullen worden. De aandacht voor het EK & BK Gravel is groot. Naast wereldkampioenen Gianni Vermeersch en Pauline Ferrand-Prévot (update: niet, wegens coronabesmetting) verschijnen tal van toppers uit de verschillende wielerdisciplines aan de start.

Gravelspecialisten zoals Jasper Ockeloen, Niki Terpstra, Laurens ten Dam , Paul Voss, Jade Treffeisen, Paulina Rooijakkers en Tessa Neefjes zullen in en rond de Brabantse Wouden de strijd aangaan met toppers uit het veldrijden: Fem van Empel , Yara Kastelijn, Sanne Cant , Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout

Nog meer gekende renners die een gooi doen naar de eerste Europese graveltitel zijn o.a.: Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Florian Vermeersch, Thibau Nys, Tim Merlier ... alsook ex-wegrenners Philippe Gilbert en Jan Bakelants.

Opmerkelijk aan het EK & BK Gravel: profrenners en liefhebbers staan samen aan de start en zullen over hetzelfde parcours rijden. De start verloopt in verschillende waves. In totaal zullen er 1660 deelnemers uit 30 landen in hun leeftijdscategorie strijden voor de Europese en nationale titels.

Parcours

Het parcours bestaat uit twee lussen. Een korte lus slingert over het grondgebied van Oud-Heverlee, de lange lus gaat via Leefdaal en Tervuren tot Jezus-Eik en terug via Huldenberg. De elite mannen rijden in totaal vijf lussen: twee korte, één lange en opnieuw twee korte, de elite vrouwen doen een korte lus minder aan het eind.

Toeschouwer

Voor de toeschouwers zijn er drie supporterszones gecreëerd: de start- en aankomstzone aan Het Zoet Water en langs het parcours aan De Torenvalk en Meerdaalhof. Er zijn voldoende drank- en eetstandjes en toiletten voorzien. De wedstrijd is er van begin tot einde te volgen op een groot scherm. In de bossen zijn de paden alleen te gebruiken door wandelaars, het is niet toegestaan om de paden te verlaten of voertuigen aan de kant te plaatsen.

Aangezien er in de omgeving geen parkeermogelijkheden zijn, worden toeschouwers opgeroepen om zich met de fiets of met de trein (naar Oud-Heverlee station) te verplaatsen. De wagen parkeren is wel mogelijk in Leuven of Vaalbeek (bereikbaar vanaf de Naamsesteenweg), om vanaf daar de weg naar het parcours verder te zetten, ook best per fiets.

 


Duurzaamheid

Organisator Golazo besteedt in samenwerking met diverse partners veel aandacht aan de duurzaamheid en het natuurbeheer. "Dit kampioenschap speelt zich af in één van de mooiste natuurparken van ons land", zegt Christophe Impens van Golazo. "Daarom zijn we alle bevoegde instanties heel dankbaar om dit mogelijk te maken. Aan de deelnemers en aan de vele toeschouwers doen we een warme oproep om de prachtige natuur waarin ze zich bevinden te respecteren. Zo kunnen we samen bouwen aan een mooie toekomst voor de gravelsport."

Alle info klik hier


Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo

 

 

 

 

"

 

 

 

 

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!