Mooie vooruitzichten voor jarige Van Kessel

Mooie vooruitzichten voor jarige Van Kessel

Het gaat goed met Corné van Kessel. Meer dan goed zelfs. En dat op meerdere fronten. Op de fiets zijn er mooie resultaten waar te nemen. En in de privésfeer verwelkomt hij samen met vrouw Nicky Renders kortelings een broertje of zusje voor Cyriel. Vandaag (7 augustus) viert hij dan ook nog eens zijn tweeëndertigste verjaardag.

"Met drie ritoverwinningen in de Ronde van Vlaams-Brabant (26-30 juli) verbaasde ik mezelf ook wel wat. Op het einde van die rittenkoers mocht ik de puntentrui zelfs mee naar huis nemen. Afgelopen week had ik in de Ronde van Namen ook best een goed gevoel. Met een tweede plaats op vrijdag kwam ik opnieuw dicht bij een overwinning.", vertelt Corné van Kessel

Dat de Nederlander, die al jaren in België vertoeft, in deze goede vorm steekt, is geen toeval. "Bij Team Deschacht-Hens-Maes kreeg ik meteen een contract voor twee seizoenen. Daardoor rij ik nu veel minder gestresseerd rond dan de vorige jaren. Toen was ik immers steeds einde contract op het wielerjaar. En dat nam ik elke wedstrijd mee in het achterhoofd. Komt er nu ook bij dat ik bezig ben aan een voorbereiding zonder blessures. Het spreekt dan ook voor zich dat ik nu al begin uit te kijken naar het veldritseizoen."

Dat veldritseizoen is zoals reeds enkele malen aangehaald in België met een aantal weken uitgesteld. Waar sommige veldrijders ervoor kiezen om langer op de weg te rijden of meerdere mountainbike- of gravelkoersen in te plannen kruipt de Olenaar toch vrij snel op de crossfiets. "Waar ik juist ga rijden, is nog niet exact geweten. Maar dat ik al in het buitenland ga deelnemen aan enkele veldritwedstrijden staat vast."

Maar eerst is er dus nog de geplande gezinsuitbreiding. In Namen moest Van Kessel alvast niet met de helikopter huiswaarts keren zoals Wout Van Aert in de Tour. "Maar er was wel alle dagen meermaals contact met het thuisfront. En er was ook een afspraak met het team dat ik indien het zover was met de auto naar huis werd gebracht. En ja, ook Cyriel kwam enkele weken na de geboorte van Georges op de wereld. En nu worden we inderdaad opnieuw rond dezelfde periode papa. Maar het is niet dat ik die periodes met Wout heb afgesproken." (lacht)

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Willy G

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!